VV Oosterhout mag meerdere erkennen in VV Bavel

Zelfs scheidsrechters maken fouten al geven ze, in het veld, niet toe!

Zondag jongstleden mocht VV Oosterhout aantreden tegen VV Bavel uit het gelijknamige dorp onder de rook van leysure park Breepark te Breda.

VV Bavel is van oudsher voor VV Oosterhout een moeilijk te bespelen tegenstander en als de scheidsrechter dan een moment van onachtzaamheid heeft valt er voor VV Oosterhout niets te halen. Zelfs niet na een prima eerste helft waarin alleen de score ontbrak.

Sterk begin: VV Oosterhout begon vandaag sterk aan de wedstrijd met name de terugkeer van Kazim Aydin zorgde voor meer balans in het elftal van Richard van Gils. Verder was Yamani el Aharchaou in goeden doen vandaag en hij leverde een aantal goede passes af. VV Bavel zette hier in de 38ste minuut pas zijn eerste echte kans tegenover. Gescoord werd er echter niet in de tweede helft.

Twee gezichten: in de tweede helft tot de 1-0 van Dennis van Munster, op aangeven van Yamani, een dominant VV Oosterhout. Na de 1-0 een VV Bavel dat er een schepje bovenop ging doen. VV Oosterhout werd wat teruggedrongen en je kon wachten op de gelijkmaker die kwam in de 63ste minuut. Balverlies op het middenveld bracht de spits van VV Bavel in stelling en deze liet Ramon Everduim kansloos 1-1. Een vijftal minuten later maakte VV Bavel ook nog de 1-2. Hier ging een wonderlijke situatie aan vooraf bij een botsing tussen een VV Bavel speler en Daan Poelmans raakte laatstgenoemde geblesseerd aan zijn gezicht en de tot dan toe uitstekend leidende Maik Schrama liet, waar het gehele Nederlandse scheidsrechterskorps het spel stil legt bij een hoofdblessure met bloed, doorspelen VV Bavel scoorde en Schrama liet alsnog de blessure aan het hoofd behandelen. VV Bavel op een 1-2 voorsprong en VV Oosterhout niet meer in staat hier verandering in te brengen.

Conclusie: Jammer van de in mijn ogen scheidsrechtelijke dwaling, neemt niet weg dat VV Oosterhout in het laatste kwart van de wedstrijd geen aanspraak kon maken op een overwinning een gelijkspel was rechtvaardig geweest. Schrama krijgt als cijfer een 7, en dat is te weinig voor een scheidsrechter van zijn kaliber.

Volgende week de uitwedstrijd naar VV Dubbeldam dat net iets minder wisselvallig presteert dan VV Oosterhout. Een gewaarschuwd mens telt voor twee luidt het spreekwoord zou ik zeggen.

Adres VV Dubbeldam ‘Sportpark Schenkeldijk’, Schenkeldijk 1a 3328 LA, Dordrecht.

Let op aanvang 14:00 uur