Oosterhoutse kazen in de prijzen bij 39ste kaaskeuring Zuid- Nederland

.
Wie maakt de lekkerste Boerenkaas of Boerderijzuivel?

Donderdag 7 november was de 39ste editie van de kaas en zuivelkeuring Zuid-Nederland. Dit jaar werd de keuring gehouden bij de Abdij de koningshoeve te Berkel-Enschot. Tijdens de keuring werden er in totaal 71 kazen en 32 zuivelproducten gekeurd van kaas en zuivel producenten uit limburg, zeeland en Brabant.

Oosterhoutse kaas in de prijzen. 
Zuivelboerderij de driehoek een boerderij met 70 melkkoeien op het terrein van de Sint Paulusabdij in Oosterhout viel goed in de smaak bij de keurmeesters. Deze echte Oosterhoutsekazen werden beloont met verschillende prijzen. Zuivelboerderij de driehoek deed mee met 5 kazen welke allemaal in de prijzen vielen. De jonge en belegen kaas werden derde in hun categorie. De oude kaas werd tweede en de kruidenkaas gedeeld tweede. 

Beste Speciaalkaas Zuid- Nederland

De roodflora abdijkaas “benedictus” werd in de categorie speciaal kaas als beste uit de bus. Deze unieke kaas wordt gerijpt in de kelder van de St Paulus adbij. De kaas krijgt daar zijn karakteristieke roodflora. Dit geeft de kaas een unieke smaak, uiterlijk en geur. 

Winnende kazen proeven?

Al deze winnende kazen zijn te proeven in de boerderijwinkel van zuivelboerderij de driehoek aan de hoogstraat 82B in Oosterhout op het terrein van de St Paulus abdij. De winkel is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9.30 tot 17.00

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.