TSC pakt 1e thuiswinst in 2e klasse

FC Tilburg wordt met 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Onder het genot van een stralend zonnetje kon TSC vandaag thuis aantreden tegen het net iets lager geklasseerde FC Tilburg. Hoe dan ook wil je goede zaken doen dan moet je van zo’n tegenstander winnen. Je klimt zelf opwaarts en de tegenstander zet je verder in het verdoemhoekje.  Allemaal makkelijk gezegd maar nu nog even doen.  TSC begon prima en liet de Tilburgers alle hoeken van het veld zien. Een logisch gevolg was dan ook de 1-0 in de 17e minuut . Een prima inzet van aanvoerder Jeroen van Leijsen werd perfect afgerond met het hoofd door uitblinker Marnix van der Velden. TSC  bleef aandringen en het was wachten op de 2e goal. In de 40e minuut was het zover. Een perfect aangesneden voorzet van Tim Rubenkamp over 30 meter perfect aangenomen  en afgerond door Jeroen van Leijsen 2-0.  Veel meer dan 2 gele kaarten voor FC Tilburg voor rust was er niet te beleven. Na de thee zou TSC dan de mooie voorsprong wel uit kunnen gaan bouwen  waren de algemene gedachten. Helaas kwamen al die positieve gedachten niet uit. TSC was geen schim meer van de eerste helft.  Ondanks de wissels Ryan Snoeren voor Jeroen van Leijsen, Wouter van Steijn voor Tim Rubenkamp en Dave Schouten voor Raymon Raams waren het de Tilburgers die sterker waren.  Ook fysiek en verbaal waren ze de bovenliggende partij  8 x geel voor FC Tilburg en 3 voor TSC  . In de 71e minuut een niet zo slimme sliding van Wouter van Steijn binnen de 16 was voldoende voor de goed leidende scheidsrechter om de bal op de stip te leggen 2-1 en spanning geheel terug.  Gelukkig begon TSC  de wedstrijd weer te controleren en werd het in de allerlaatste minuten bijna nog 3-1 als Wouter van Steijn zijn perfect genomen vrije trap niet via de paal terug het veld had zien komen. Al met al een verdiende overwinning maar gezien de 2e helft heeft TSC het zich onnodig moeilijk gemaakt. De 1e thuisoverwinning was een feit en die werd later gevierd alsof het kampioenschap binnen gehaald was. TSC nu al 4 wedstrijden niet meer verloren en 2 weken rust. Alleen dinsdagavond een bekerwedstrijd uit bij  VV Irene in den Hout. Opstelling TSC  : Bart van den Hoven, Loick Smakman, Cordillio Clemens, Raymon Raams, Marnix van der Velden, Tim Rubenkamp, Axel Theuns, Bas Blokdijk, Jeroen Martens, Jeroen van Leijsen , Jari van Helvoort.                                  HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.