VV Oosterhout schakelt voor de tweede keer IFC uit voor de beker

Als je op het eind scoort ben je bijna verzekerd van de buit!

Zondag 17 november mocht VV Oosterhout in het regionale bekertoernooi voor de tweede keer in vier jaar aantreden tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Destijds werd deze hoofdklasser via penalty’s door VV Oosterhout uitgeschakeld. Hierna verloor VV Oosterhout van buurman ASWH eveneens uit Hendrik Ido Ambacht.

Na twee nederlagen in de competitie en een paar basisspelers afwezig was het voor Richard van Gils en zijn assistent Ronald Kant even puzzelen geweest om een evenwichtig team op de grasmat te zetten.

Het wapen heet snelheidMeteen vanaf het beginsignaal zag je al dat verschil tussen een derdeklasser en een hoofdklasser de balbehandeling en de handelingssnelheid is. Door een solide verdediging weg te zetten hadden Richard en Ronald hierop geanticipeerd. In het begin waren Kevin Tempelaars en Wesley Stadhouders wat onwennig met de snelheid van de tegenstander Stijn Biemans en Miquel Dolion gaven de twee echter het goede voorbeeld en al snel zaten ook Wesley en Kevin goed in de wedstrijd. Toch was het IFC dat in de 8ste minuut de eerste mogelijkheid had. Het schot van, zoals er deze middag nog veel zouden volgen, Michael Potkamp ging echter over.

In de 13de minuut was het Yamani el Aharchaou die Tom Kolkert in de diepte aanspeelde Tom nam de bal op zijn slof en met een lob ging de bal over Davey van Pelt tergend langzaam het doel in 1-0.

In het verloop van de eerste helft bleef IFC aanvallen echte kansen kregen zij echter niet Om te scoren hadden ze in de 36steminuut een onachtzaamheid in de verdediging nodig. Joey Grootenboer benutte dit buitenkansje en liet Ramon Everduim kansloos. Ruststand 1-1.

Loeren op een counter: Dat deed VV Oosterhout met vandaag een sterke Tom Kolkert die liet zien waartoe hij in staat is. In de 48ste minuut verving Ian Van Strien de moegestreden Emiel van Pelt die er in de eerste helft al de nodige kilometers op had zitten. Ian viel goed in en deed ook verdedigend wat Richard en Ronald van hem verwachten. In de 74ste minuut, naar later zou blijken, een gouden wissel van het trainersduo. De licht geblesseerde Yamani werd vervangen door Eric Boateng, na lang blessureleed de eerste wedstrijd voor Eric dit seizoen. De gehele tweede helft was het trouwens vooral tegenhouden geweest wat VV Oosterhout had moeten doen. Dit zonder dat IFC ook maar een enkele echte kans kreeg en zoals eerder geschreven gingen de meeste schoten op doel, over het doel van Ramon.

Het had er alle schijn naar dat strafschoppen wederom deze wedstrijd gingen beslissen, Tom Kolkert dacht hier echter anders over hij kreeg de bal aangespeeld ging naar de linkerkant liet Esey Kiflom Tsegay staan en legde de bal panklaar op het hoofd van Eric deze liet Davey van Pelt voor de tweede keer kansloos 2-1 en IFC uitgeschakeld. De opluchting was groot bij VV Oosterhout eindelijk weer eens een overwinning.

Conclusievandaag een sterk VV Oosterhout gezien. Verdedigend op orde en kansen pakkend waar het kon terecht met 2-1 gewonnen. Het arbitrale trio vandaag stond onder leiding van Killy Mandemakers, hij floot een onberispelijke partij en stapte met een 8 op zak van het veld,

Zondag 24 november a.s. de wedstrijd VV Oosterhout – Groen Wit. Aanvang 14:30 uur op sportpark ‘De Contreie’ aan de Weststadweg 1.

Foto’s van de wedstrijd vindt je hier:https://www.vvoosterhout.nl/1251/vv-oosterhout—ifc/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.