De gaten van de afvalbakken moeten groter

In een ingezonden brief aan het college van Burgemeester en wethouders vraagt het Oosterhoutse raadslid Peter de Laat, van Gemeentebelangen aandacht voor de “te kleine gaten” in de nieuwe afvalbakken die door de gemeente zijn geplaatst.

In zijn brief stelt hij het onderstaande:

In Oosterhout zijn er mooie stevige, groene afvalbakken geplaats , met een vierkante opening voor de bakjes en rond voor de bekers.
Een goede zaak, dat er plaatsen zijn waar winkelend en fietsend publiek hun afval netjes kunnen deponeren, opdat Oosterhout schoon blijft.
Alleen worden de afvalbakken niet gebruikt zoals gewenst, het afval ligt er vaak onder of in de omgeving, reden, de uitsparingen zijn te klein.
Bakje met rest mayonaise of alleszins, moet je dubbel vouwen om te kunnen deponeren, daar de ronding te klein is voor bekers is hier zelfde van toepassing. Dit resulteert in vieze handen en kleren en wordt de keuze om afval ervoor, ernaast of eronder te gooien groter. Aldus Peter de Laat.

Raadslid Peter de Laat zou graag vernemen waarom het college voor deze oplossing heeft gekozen en of het mogelijk is de gaten van de afvalbakken te verruimen , zodat afval probleemloos kan worden achtergelaten in de daarvoor bestemde bakken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.