Financiële crisis bij TSC

Voetbalvereniging TSC uit Oosterhout verkeert in grote financiële nood. Op korte termijn is zo’n 50.000 euro nodig om de geldproblemen op te lossen. Dat blijkt uit een artikel in dagblad BNdeStem

 ,,We hebben een direct liquiditeitstekort”, zegt kersvers voorzitter Ernst-Jan van Langh. ,,We zijn op korte termijn op zoek naar geld. Denk aan sponsors of wellicht een contributieverhoging.”, zo laat hij optekenen bij dagblad BNdeStem.

Met meer dan 1.100 leden is het Oosterhoutse TSC een van de grootste sportclubs in de regio. Afgelopen maandagavond zijn de leden bijgepraat over het onderzoek dat van Langh de afgelopen maanden heeft verricht naar de financiële huishouding van de Oosterhoutse voetbalclub.

,,Het is een najaar met een gitzwarte boodschap. Er is tien jaar financieel wanbeleid van de eerste klas geweest”, is zijn conclusie. ,,Er is geen boekhouding, het ontbreekt aan een administratie.” Zo is er een achterstand als het gaat om inning van contributie en zijn er achterstallige rekeningen. Dat valt te lezen bij dagblad BNdeStem.

Tijdens de bijeenkomst werd van Langh door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter. Het vorige bestuur was enige tijd terug al afgetreden. Volgens van Langh lijkt het er op dat de financiële tekorten te wijten zijn aan het gevoerde beleid van de penningmeester.

Van Langh in dagblad BndeStem: ,,Dat is voor ons wel duidelijk. Hoe dit heeft kunnen gebeuren? Dat vragen wij ons ook af. Als het je niet lukt omdat het misschien te moeilijk is, vraag dan om hulp of trek aan de bel. Het was uit de dikke duim gezogen. Waarom houd je aan de verenging een spiegel voor van zaken die niet waar zijn? Daarbij is iemand op zijn blauwe ogen geloofd.”

De komende tijd gaat het nieuwe bestuur onder aanvoering van van Langh door met achterhalen waar zaken mis zijn gegaan. Eind januari worden de leden opnieuw geïnformeerd over de mogelijke gevolgen. ,,Ik weet niet wat we allemaal nog meer vinden.  Ik hoop dan meer duidelijkheid te kunnen geven over maatregelen. Of het bestaansrecht in het geding is, durf ik niet te zeggen. Als er normaal financieel beleid komt, kan TSC een gezonde club worden.”, aldus voorzitter van Langh in dagblad BNdeStem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.