Tata Steel Tubes bv. Oosterhout in de verkoop gezet

Tata steel heeft besloten Tubes bv in Oosterhout in de verkoop te zetten. Dit zorgt voor extra onrust bij de werknemers van de Oosterhoutse buizenproducent. Dit meldt dagblad BNdeStem. Naast deze verkoop heeft de buizenfabriek te maken met een reorganisatie die moederbedrijf Tata Steel Nederland treft.

Naar het zich laat aanzien gaat de reorganisatie ten koste van 53 arbeidsplaatsen. Tubes BV heeft naast Oosterhout ook vestigingen in Zwijndrecht en Maastricht.

Jack Bouwens, voorzitter van de Ondernemingsraad bevestigt bij dagblad BndeStem dat er veel onrust heerst bij het personeel. “Het klopt dat de drie vestigingen van Tubes, een dochteronderneming van Tata Steel, in de verkoop zijn gezet. Dat is vorige week vrijdag aan het personeel bekend gemaakt.

Volgens Bouwens staan er 53 banen op de tocht omdat de aangekondigde reorganisatie overeind blijft staan. “Het merendeel van het banenverlies zal de vestiging Oosterhout treffen”.

De OR is het niet eens met de bedrijfsleiding dat er toch afgeslankt gaat worden. “Stel dat er een koper komt? Die wil misschien juist wel door met deze mensen”, aldus Bouwens in dagblad BndeStem.

Volgens de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Tata Steel, Frits van Wieringen, zijn er inderdaad ‘intenties om Tubes te verkopen.’ ,,Ze tasten de markt af, maar een koper is nog niet in beeld. Ik neem het Tata Steel heel erg kwalijk dat ze het op deze manier aanpakken. Als je eerst aankondigt dat er in Nederland 1650 man uit moet bij Tata Steel, zonder een plan te presenteren. En vervolgens zet je het onderdeel Tubes BV in de verkoop.  Dan vergroot je de onrust alleen maar. We trekken als COR samen op met de vestigingen onder meer in Oosterhout. Ik voorzie dat dit nog lang gaat duren.”, aldus van Wiering op vragen van dagblad BNdeStem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.