Lichtjesavond op Leijsenakkers

Op vrijdag 20 december is gedenkpark Leijsenakkers weer het decor voor de jaarlijkse lichtjesavond. Tussen 18.00 en 20.00 uur is het gedenkpark sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Het is inmiddels een traditie geworden dat veel mensenop deze avond een kaars branden als mooie herinnering aan hun dierbaren. Steeds meer families maken gebruik van deze mogelijkheid om in deze bijzondere sfeer gezamenlijk hun geliefden te herdenken. Juist in deze donkere dagen voor kerst blijkt hier veel behoefte aan te zijn.

Warm drankje

Tijdens de lichtjesavond is iedereen van harte welkom voor een warm drankje in hetuitvaartcentrum van DELA op gedenkpark Leijsenakkers aan de Veerseweg 42 in Oosterhout.

Over gedenkpark Leijsenakkers

Met drie kloosters, vele monumentale boerderijen, oude wegen en waterlopen vormt de ‘Heilige Driehoek’ in Oosterhout een oase van rust in de drukte van alledag. Aan de rand van dit historische buitengebied ligt Gedenkpark Leijsenakkers. Het 5 hectare grote park omvat naast het oude en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats o.a. twee strooivelden, urnengraven en een columbarium.

De speciale gedenktekens en monumenten, de bijzondere kunstwerken en het Pools ereveld maken Leijsenakkers niet alleen een plaats om te gedenken, maar ook een plek van rust en bezinning voor iedereen.

Het sfeervolle en goed onderhouden gedenkpark biedt alle faciliteiten op het gebied van begraven, asbijzettingen, verstrooiingen en gedenken. Er is ruimte voor iedereen, ongeacht afkomst, gezindte of cultuur

Samenwerking

De lichtjesavond wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout in samenwerking met coöperatie DELA. De stichting is een zelfstandige organisatie die het gedenkpark aan de Veerseweg beheert. DELA (Draagt Elkanders Lasten) is al 80 jaar specialist in uitvaartverzorging en verzekeringen en heeft een vaste, eigen locatie op Leijsenakkers. De goede samenwerking tussen beide organisaties vormt de basis voor de mooie jaarlijkse traditie van Lichtjesavond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.