VV Oosterhout wint van UVV’40

VV Oosterhout sluit eerste competitiehelft af met winst op UVV’40

Zet de kalkoen maar op na volgende week zondag dan

VV Oosterhout speelde vandaag, zondag 15 december, zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie voor de winterstop. Volgende week speelt VV Oosterhout nog tegen VC Vlissingen voor de beker. Vandaag was UVV’40 de tegenstander, vorig jaar gingen we hier nog met een nederlaag het veld af, vandaag zou dit om 15:47 uur anders zijn en namen de mannen van Richard van Gils en Ronald Kant de punten dik verdiend mee naar Oosterhout. Deze wedstrijd één VV Oosterhout dat twee keer 45 minuten de wedstrijd dicteerde.

Pech in de afwerking: In de 6de minuut van de wedstrijd was het Kazim Aydin die Luc van Dongen van UVV’40 al wilde testen zijn schot ging echter links naast en Luc van Dongen hoefde niet handelend op te treden. In de 15de minuut een geweldige actie van Sandro Ariza net op de helft van de tegenstander kwam hij in balbezit. Hij dolde 4 tegenstanders en gaf Tom Kolkert de kans om de 0-1 in de touwen te jagen. Tom zijn inzet werd echter gekeerd door, de in uitstekende vorm verkerende, Luc van Dongen van UVV’40.

Een paar minuten later een grote kans voor UVV’40. Wij hebben echter Ramon Everduim en hij stopte de bal vakkundig, achteraf een belangrijke redding anders was Vv Oosterhout met een 1-0 achterstand gaan rusten. De twee hoekschoppen die hierop volgde leverde voor UVV’40 niks op. In de 32ste minuut een kans voor, de uitblinker vandaag, Sandro zijn inzet ging via Luc van Dongen naast. Net voor rust een geweldige voetbalactie van Daan Poelmans vanaf de achterlijn bedient hij Tom zijn inzet wordt echter miraculeus door Luc van Dongen uit de rechterbovenhoek geranseld. Ruststand 0-0.

Pressievoetbal loont: VV Oosterhout supporters worden doorgaans in de tweede helft niet verwend. Hoe anders zou dit vanmiddag gaan na het laatste fluitsignaal van Gerard Briene was het juichen voor de meegereisde aanhang!

In de rust wisselde het trainersduo Wesley Stadhouders, in verband met een blessure, voor Kevin Tempelaars. Kevin speelde een goede tweede helft en hij gaf achterin niets weg opbouwend had hij een paar sterke acties. In de 55ste minuut nadat Kazim achterin de plaats van Stijn Biemans had ingenomen en VV Oosterhout onder aanvoering van Stijn, op het middenveld, meer druk ging uitoefenen de eerste kans weer voor Tom. Zijn inzet was wederom een prooi voor Luc van Dongen. In de 60ste minuut was het zover Matthew Coenraadts ging sterk door op de rechterkant zijn assist op Sandro werd door laatstgenoemde vakkundig achter Luc van Dongen geplaatst 0-1. Johan Gabriëls van UVV’40 wisselde Rolf Snepvangers voor Niek van Vliet en Fabio Evaz voor Tim Brillenburg Wurth, wissels die geen van beiden meer aanvalskracht brachten voor UVV’40. VV Oosterhout bleef echter druk uitoefenen op de UVV’40 defensie dit leverde nog een kans op voor Sandro, voor open doel schoot hij echter recht over het doel. In de 75ste minuut kwam Kennith Kops voor Dennis van Munster. Hiermee verdween er snelheid op de flank maar kreeg UVV’40 te maken met een hardwerkende Kennith die de aanvallende aspiraties van UVV’40 in de kiem probeerde te smoren. In de 80ste minuut de bevrijdende 2-0. Sandro speelde Daan aan deze hield op de achterlijn het overzicht en liet Tom de 2-0 achter Luc van Dongen schieten. Eric Boateng verving de licht geblesseerde Soufian Asrih nog. De wedstrijd was echter gespeeld en VV Oosterhout nam verdiend de drie punten in ontvangst.

Conclusie: terecht gewonnen op basis van het veldspel en zeker in de tweede helft het onder druk zetten van de tegenstander. Gezien het aantal kansen kwam UVV’40 nog goed weg met een 0-2 verlies. De scheidsrechter vandaag de heer Gerard Briene had een makkie, op een uitglijder na ten opzichte van Kazim, de spelers hadden respect voor elkaar en er werd niet gemekkerd. Gezien de eenvoud van de mach en de uitglijder t.o.v. Kazim een 7 als cijfer.

Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen VC Vlissingen voor de beker. Degenen die met de bus gaan om 10:45 aanwezig bij thuiscafé ’t Zonneke.

Adres in Vlissingen Sportpark Irislaan, Irislaan 210, 4383 VZ Vlissingen aanvang wedstrijd 14:00 uur 

Foto’s van de wedstrijd vindt je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1262/uvv40—vv-oosterhout/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.