Tienerpartij: Peters politicus van het Jaar

De Tienerpartij heeft Jan Peters op dinsdag 17 december uitgeroepen tot Politicus van het Jaar 2019. Dit gebeurde tijdens een speciaal moment rondom de raadsvergadering op het gemeentehuis.

Dit jaar heeft de Tienerpartij, een initiatief van Curio effent, voor het eerst georganiseerd. De jongeren van de Tienerpartij hebben dit jaar het optreden van de raadsleden nauwlettend in de gaten gehouden en beoordeeld. Dit resulteerde tot zes genomineerde politici. Jan Peters bleek van de Tienerpartij het hoogste rapportcijfer te hebben gekregen.

bron: Facebook Tienerpartij foto: Cas van Aggelen

De andere kandidaten voor de titel ‘Politicus van het Jaar’ waren Hannie Broekhoven, Rob Schuurmans (inmiddels geen raadslid meer), Anton van Opzeeland, Willem-Jan van der Zanden en burgemeester Mark Buijs.

Jan Peters won de titel omdat hij, zo viel te lezen in het juryrapport: ” Hij weet …. als geen ander een betoog op te zetten met een visie op de toekomst, duidelijke argumenten in zelfs voor ons begrijpelijke taal”. Tevens werd Peters geprezen om het feit dat hij als ex-wethouder toch weer raadslid is geworden. “Dat betekent dat hij het met ons eens is dat niet het college maar de gemeenteraad de baas is van de stad”, aldus de Tienerpartij.

Tegelijkertijd werd de “volwassen media” door de jongelui van de Tienerpartij uitgenodigd het initiatief van de Oosterhouts Politicus van het Jaar te volgen en de verkiezing te maken tot een jaarlijks terugkerende traditie. De ORTS gaat in ieder geval graag op de uitnodiging in.

het juryrapport Politicus van het Jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.