Hernieuwde Zendmachtiging ORTS

Op dinsdag 24 december heeft de Oosterhoutse Radio en Televisie Omroep, de ORTS van het Commissariaat voor de Media formeel te horen gekregen dat de zendmachtiging als lokale publieke media instelling hernieuwd is.

Dit betekent dat de ORTS tot 04 januari 2025 de aangewezen lokale omroep voor de gemeente Oosterhout is. Op 26 november jongstleden besloot de gemeenteraad van Oosterhout al tot een positief advies aan het Commissariaat. Het formele besluit liet nog even op zich wachten.

Voor de ORTS betekent dit dat de omroep zich sinds jaren weer kan gaan richten op het uitvoeren van beleid dat verder voert dan een jaar. “De afgelopen jaren hebben we zo goed en kwaad als het kon overleefd. Van jaar naar jaar proberen de organisatie overeind te houden”, aldus waarnemend voorzitter Peter de Hoogh. “Daarnaast hebben we met elkaar enorm ingezet op verbeteren van de kwaliteit van onze programma’s. Kijk, we zijn natuurlijk een vrijwilligersorganisatie maar de buitenwereld verwacht professionele producties. En dat schuurt wel eens”.

Het bestuur van de ORTS laat weten blij en misschien zelfs wel een beetje opgelucht te zijn met de hernieuwde aanwijzing voor de zendmachtiging. “Nu eerst maar eens lekker de feestdagen in. Maar in het nieuwe jaar gaan de mouwen weer omhoog. Want er is nog heel veel werk aan de winkel!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.