Personeel Frencken College danst voor Australië 


Op donderdag 23 januari dansen de medewerkers van het Frencken College in de aula voor Australië. Tenminste, als er € 10 op naam is ingezameld. Australië heeft op dit moment te kampen met het ergste bosbrandseizoen ooit. Door droogte en hittegolven is er nu al een gebied ter grootte van de Benelux afgebrand en de branden zullen naar verwachting zeker nog tot eind maart 2020 voortduren. Docent Engels Janneke de Bruin onderneemt actie.

“Mijn familie en vrienden, waaronder mijn zus die ook werkzaam is in het onderwijs, wonen in Australië en mede hierdoor maakt deze ramp erg veel indruk op mij,” vertelt Janneke de Bruin als initiatiefnemer van deze actie. “Ik wilde iets voor het land, de inwoners en de dieren doen en bedacht deze ludieke sponsoractie.” Op moment van schrijven zijn er al meer dan 50 medewerkers hard aan het oefenen om een spetterend optreden te kunnen laten zien!

Hoe werkt het?

Leerlingen (en hun ouders) en medewerkers mogen geld zetten op een medewerker van het Frencken naar hun keuze. De medewerkers zullen daarvoor als tegenprestatie een dansoptreden doen voor de leerlingen in de grote pauze op 23 januari. Zodra er op de naam van de medewerker € 10 is ingelegd zal hij of zij ook echt meedansen. De Oosterhoutse brandweer sponsort onze actie ook en zal een bijdrage leveren aan het succes van het optreden.

De sponsorbijdrage voor Australië kan ingezet worden op maandag 20 of dinsdag 21 januari in de aula van het Frencken College tijdens de grote pauze. Voor elke opgehaalde € 10,- wordt er een nieuwe eucalyptusboom geplant om de natuur en de dieren in Australië te helpen na de bosbranden. Zo zal de natuur zich sneller herstellen en krijgen de dieren, waaronder met name de koala, hun habitat weer terug. Het goede doel dat is gekozen is: koalahospital.org.au

Voor iedere € 10 euro die wordt ingezameld staat straks een nieuwe ‘koala food tree’ in Australië. Dus sponsor mee via de leerlingen of kom langs op 20 of 21 januari tussen 13.00 en 13.30 uur op het Frencken College om te doneren. Ze hopen op een succesvolle actie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.