Kookcursus voor mannen

In Oosterhout start maandag 3 februari 2020 weer de volgende kookcursus van 2020 speciaal voor mannen van 50-plus, die de smaakpapillen willen voeden met eigen bereide gerechten in de keuken. Een initiatief van verschillende organisaties ( Animo,Surplus, G.G.D, Amphia en de gemeente Oosterhout. Ook de cursus op woensdag is weer terug, deze start29 januari 

Tijdens de cursus leren mannen de basis: van het koken van aardappelen en groenten tot het maken van stevige gehaktballen. ,,Er is onderzocht waar ouderen in Oosterhout behoefte aan hebben. Toen kwam dit duidelijk naar voren”, onderzocht door Animo,dit is een samenwerking van  Amphia, Zorroo, GGD-west Brabant, Surplus  en Gemeente Oosterhout.  Ze organiseren samen onderzoek en nieuwe activiteiten rond positieve gezondheid.
Activiteiten die inwoners van Oosterhout helpen zelf iets aan hun brede gezondheid te doen. 

In het voorjaar 2018 startte de cursus ”koken voor mannen” . Het was meteen een succes, waardoor er nu inmiddels de 120e deelnemer heeft deelgenomen. De heren zijn laaiend enthousiast. Het zijn veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen. Ook sluiten mannen aanvan wie de partner onlangs ziek is geworden. En soms zijn ze door hun vrouw naar de cursus gestuurd.”

De heren van 50 plus staan in activiteitencentrum Dommelbergen rond een kookeiland. Ze hebben schorten voorzien van tekst met voor het doel gerichte kreten en volgen een kookcursus voor beginners, met Jan Janse en Jan Beijer als vrijwilligebegeleider. Boodschappen doen, het eten klaarmaken en dineren. Ze doen het allemaal samen. ,,De sociale kant is ook mooi. Als de één een ui pelt, schiet de ander te hulp om deze in kleine stukjes te hakken.” En ze zijn flink gegroeid: ,,Het begon met aardappels schillen; in de laatste les hebben de mannenbijvoorbeeld carpaccio van rosbief, bloemkool uit de oven, aardappelpuree, en als toetje vers fruit bereidt.

Centraal staat de ongedwongen sfeer. Daarom bestaat elke groep uit maximaal 8 deelnemers.
Samen stellen ze wekelijks de menu’s samen. Daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng, maar is bijvoorbeeld een allergie ook geen bezwaar. 
Je krijgt naast een hoop ervaring en handige tips een kookboek met alle recepten, om thuis verder te gaan met koken. 

De cursus “koken voor mannen” bestaat uit 8 maandagen

De kosten
De kosten zijn beperkt: €40 totaal (5 euro per bijeenkomst) dat is voor zowel de keuken als de boodschappen.

Opgeven? Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Na je aanmelding word je gebeld om de inschrijving compleet te maken.

Je kunt je aanmelden per email: Mail dan je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer naar mario.krijnen@surplus.nl of 

Bellen met Surplus Welzijn kan ook: 0162 74 86 00.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.