“EVR” vertelt bij Theek5

25 jaar Weekblad Oosterhout

Begin februari bestaat Weekblad Oosterhout 25 jaar. Da’s wel even een moment om in Theek 5 bij stil te staan. Zondag 9 februari om 14.00 uur komt “evr” , journalist en schrijver, vertellen over de geschiedenis van het Weekblad, bijzondere gebeurtenissen en gedenkwaardige artikelen. 

Het Weekblad Oosterhout

Wekelijks wachten veel inwoners van Oosterhout op woensdag of donderdag ongeduldig op het geluid van een klepperende brievenbus, wat voor hen betekent dat de bezorgers van het Weekblad weer een editie hebben afgeleverd. Anderen zijn wat ongeduldiger en lopen naar één van de afhaalpunten in de buurt om hun exemplaar zo snel mogelijk in bezit te kunnen nemen. Interesse en nieuwsgierigheid naar de gebeurtenissen uit onze gemeente veroorzaken deze run op ons plaatselijk nieuwsorgaan en dat is al 25 jaar zo.

25 jaar Weekblad Oosterhout

Begin 1995 plofte het eerste exemplaar van het Weekblad op de deurmatten van Oosterhout. Toen was dit het vijfde huis-aan-huisblad in Oosterhout, nu nog het enige. Daar zit dus wel een geschiedenis(je) aan vast. Emile van Rooij (de volledige naam van “evr”) was er vanaf het begin bij en hij zal daar op 9 februari over vertellen en, desgewenst, ook vragen beantwoorden. Emile staat bekend om zijn kritische, maar ook opbouwende artikelen, die doordrenkt zijn met de speciale “evr”-humor. Saai zal het geenszins worden, want alleen al de ingezonden brieven op alweer een van zijn ‘stukkies’ bieden genoeg vertier om anderhalf uur te vullen. 

Wilt u deze middag bijwonen, dat kan natuurlijk. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. U kunt dit doen bij Theek5 of via https://theek5.lerendoeje.nu.

OOSTERHOUT-FOTO : RON MAGIELSE EMILE VAN ROOIJ IS SCHRIJVER VAN COLUMNS IN HET WEEKBLAD VAN OOSTERHOUT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.