OFFICIËLE OPENING NIEUW SCHOOLGEBOUW FRENCKEN COLLEGE

GESPREKKEN EN KUNST WERPEN BIJZONDERE KIJK OP VERNIEUWBOUW

Na twee jaar van slopen en bouwen wordt donderdag 30 januari 2020 het (ver)nieuw(d)e schoolgebouw van het Mgr. Frencken College in Oosterhout officieel geopend. Het moment om stil te staan met alle verschillende betrokken partijen: van de gemeente Oosterhout tot aan de uiteindelijke eindgebruikers: de leerlingen zelf. Ook zijn door oud-leerlingen die het culturele pad hebben gekozen, de ‘roots’ van het oude gebouw vastgelegd in uiteenlopende kunst.

Na de besloten officiële bijeenkomst die donderdag plaatsvindt, openen de deuren van het gebouw op zaterdag 1 februari van 15.00 tot 18.00 uur voor iedereen die een link heeft met het Frencken College: (oud)collega’s, familieleden, oud-leerlingen, buurtbewoners en andere relaties worden welkom geheten. “Het is een soort reünie 2.0. Geen officiële bijeenkomst, maar een informele uitnodiging om het nieuwe gebouw te bekijken en om herinneringen op te halen aan de hand van gesprekken met elkaar en een unieke kunstroute”, zegt Pharaïlda Kokke, rector van het Mgr. Frencken College. 

CULTURELE REÜNIE

Tijdens het proces van slopen bleek de behoefte om herinneringen te bewaren te groeien. Na twee bijeenkomsten waarbij maar liefst 26 oud-leerlingen in de leeftijd van 16 tot 63 jaar

met een culturele achtergrond bijeenkwamen, werd er enthousiast gewerkt aan kunst vanuit diverse disciplines. De kunstenaars presenteren hun werk dat de ‘roots’ van het Frencken verbeeldt in een kunstroute die te volgen is tijdens de openstelling van het gebouw. Denk aan werk waarbij afdrukken zijn gemaakt van oude hoekjes en trappen, een gordijn van glas van de ramen uit het oude gebouw, een symbolisch duikelrek, een sonificatie van het oude gebouw en nog veel meer!

OUD & NIEUW

Alles komt samen op zaterdag 1 februari: oud en nieuw. Er zijn nog meer mooie samenwerkingen gezocht en ontstaan met (oud)leerlingen en (oud)docenten. Zo werd de oproepfilm gemaakt door oud-leerling Jeroen Vlimse waarbij ook oud-docenten werden gefilmd, zoals Dhr. Scheurkogel, Dhr. Maanders, Mevr. De Graaf en Dhr. Huurman. De speciale lekkernij met ‘de smaak van het Frencken’ werd bedacht door leerlingen en uitgewerkt met oud-leerling Annemarieke Snelders. De Askruizen treden op zaterdag 1 februari op met een theatraal lied als ode aan het Frencken.

Interesse om te komen kijken

Meld uw bezoek nog snel aan via http://bit.ly/FrenckenOpening_01-02-2020

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.