3 uitdagende en vernieuwde routes voor 11e Cross for the Crocus

Saai zal de Cross for the Crocus nooit worden. Vernieuwing van en verrassingen in de routes zijn in de afgelopen jaren vaste waarden geworden van deze goede-doelen toertocht. Samen met enkele fanatieke lokale MTB-fietsers zijn de mooiste plekjes en nieuwe uitdagingen gezocht om te komen tot drie top routes door prachtige natuur van 25 km, 55 km en 75 km lang. De 11e editie van de Cross for the Crocus wordt verreden op zondag 16 februari vanaf het clubhuis De Jonge Renner te Oosterhout.

De goede-doelen MTB-toertocht met de mooiste routes van Brabant.

De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout. “We vinden het als organisatie ontzettend leuk en belangrijk om de deelnemers deze prachtige omgeving elk jaar weer opnieuw te laten ontdekken”, vertelt Hans Molewijk, voorzitter van Stichting Cross for the Crocus. “Veel deelnemers rijden wekelijks hun rondjes over de fantastische single-tracks van MTB Track Oosterhout. Tijdens deze toertocht kunnen we de fietsers daar eens per jaar van laten afwijken en de prachtige omgeving door een nieuwe bril laten zien.” 

Alles voor het goede doel
De Stichting Cross for the Crocus heeft de status Algemeen nut beogende instelling (ANBI) verkregen en laat daarmee zien dat het officieel aan de criteria van een goed doel voldoet.“Dat we nog steeds volop moeten strijden tegen kanker is helaas een feit. Door samen met zo’n enthousiaste club geld op te halen komen we gelukkig steeds dichterbij.” aldus Hans Molewijk. “Alle inschrijfgelden, 10 euro per persoon, van deze toertocht gaan 100% naar goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat. Zoals KWF Oosterhout, Inloophuis Poppys’ en Stichting Op den Alpe – Rijen. Na de eerste 10 edities heeft de organisatie meer dan € 105.000 kunnen verdelen onder de goede doelen.”

Spelenderwijs mountainbiken: gratis Kids Bike Clinic

Tijdens de Cross for the Crocus kunnen kinderen van 6 -12 gratis op een laagdrempelige manier kennismaken met het mountainbiken. Bij de start-/finishlocatie wordt namelijk dit jaar voor de 3e keer de Kids Bike Clinic georganiseerd. Onder leiding van de enthousiaste instructeur Mark van Boekel van clinic organisator Opdiefiets.nu wordt er op een speelse manier kennis gemaakt met mountainbiken. Let op, er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

Deelnemen aan de Cross for the Crocus

Start en finish is vanaf het clubhuis van De Jonge Renner nabij Recreatieoord de Warande. De inschrijfbalie is om 8.15 geopend op 16 februari. De 75 km start tussen 08.15 – 09.30 uur, de 55 km tussen 08.30 – 10.00 uur en de 25 km tussen 09.00 – 10.30 uur. Het parcours is zeer gevarieerd en zowel sportief als qua omgeving erg aantrekkelijk. De ervaren organisatie, goede verzorging en uitstekende tracks staan garant voor een geweldige toertocht voor het goede doel.

Let op, maximaal 1.250 deelnemers kunnen meedoen aan dezetocht. Wees er daarom snel bij. De inschrijving bedraagt slechts 10 euro p.p. en gaan voor 100% naar het goede doel.

Voor meer informatie en voorinschrijven: www.crossforthecrocus.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.