35e Kaaise Dweildag start in Residentie Theater De Bussel

Afgelopen zaterdag werd ‘hij’ al aangekondigd door middel van een promotour in de Oosterhoutse (Kaaiendonk) binnenstad met De Jeugdhofkapel van OCS De Smulnarren: de 35e editie van dit niet meer weg te denken feestje in de Kaaiendonkse leuttempeltjes. Aanstaande zondag 02-02-2020 vind wederom het leutfestijn de Kaaise Dweildag plaats als ultieme opwarmer in de aanloop naar carnaval. Bijna 30 carnavalsbands en -bandjes proberen dan weer ammezuur op te doen voor het naderende carnaval. Met hun enthousiasme zullen deze dweilkapellekus de longen uit hun lijf blazen om u mee te krijgen in een polonaise dwars door Kaaiendonk, over de Markt en in ca. 16 deelnemende leuttempeltjes in de Kaaiendonkse binnenstad. Hun mooie lach doet glimme.

Nieuw dit jaar is de deelname van Theater De Bussel, waar Stg. De Gangmaokers gastvrij onderdak heeft gevonden in hun Residentie. Vanuit Theater De Bussel zal dan ook De Parade starten met alle deelnemende kapellekus om ca. 13:00 uur.

Maar u bent daar al welkom vanaf 12:00 uur als het voorprogramma start met een optreden van de winnaars in 2019 Hofrakkers uit Rijen, dat gevolgd wordt met optredens van de Matties en Percussieband Losbandig uit Berkel-Enschot. Hierna start De Parade onder aanvoering van Miss Kaaise Dweildag Gohar vanaf Residentie De Bussel via Torenstraat en Basiliekplein naar de Markt, waar alle bands gezamenlijk inblazen.

Niet te missen is de aankomst van Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, met Groot Gevolg uit Kaaiendonk om 13:25 op de Markt en het gezamenlijk spelen/zingen van de Seterse Hei o.l.v. de Matties. Ook opperspreekstalmeester Gerard Oomen zal wederom acte de présence geven. Dit spektakelstuk hoort bij de Kaaise Dweildag zoals Jan Melis hoort bij zijn dweil.

De aftrap op de Markt voor het dweilen zal worden gedaan door Hofrakkers, waarna iedereen zijn of haar eigen dweilroute gaat volgen en het favoriete leuttempeltje of eetgelegenheid aan zal doen om met ne mooie lach ieders gezicht te doen glimme. In Theater De Bussel zullen eveneens optredens plaatsvinden, afgewisseld met muziek van DJ Jam. En om 18:00 uur zal de Blaaskinkelsuit Utrecht nog een optreden verzorgen in Residentie de Bussel.

Na een middag vol dweilpret keert iedereen weer terug naar de Residentie, waar om 18:30 tijdens de Grote Finale de winnaars bekend zullen worden gemaakt van de ‘Jan Melis Publieksprijs 2020’, de ‘Theo’s Paradeprijs 2020’ en de ‘Kaaise Dweilcup 2020’. Tenslotte vind de afsluiting plaats met een optreden van één van de winnaars en DJ Jam. Tot in de kleine uurtjes daarna kunt u nog voor de Afterparty terecht in café de Kletsereij.

Gedurende de gehele dag kunt u bij de jaarlijkse loterij (loten slechts € 1,-) prachtige prijzen winnen die ter beschikking zijn gesteld door onze sponsoren. Te verkrijgen in Residentie de Bussel.

Op onze website  www.kaaisedweildag.nl  vind u nog veel meer informatie over bijvoorbeeld alle deelnemende bandjes.

St. de Gangmaokers wenst alle deelnemers veel succes en vooral veel leut met het dweilen en hopen u als publiek op deze bijzondere dag te mogen begroeten in één van de leuttempeltjes. Ook aan u: Veel plezier!

Het Dweilfestijn, al een generatie lang!!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.