Leerlingen Frencken ruim € 1000 voor Stichting KiKa

HAVO- en VWO-leerlingen van de derde klas van het Mgr. Frencken College in Oosterhout hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor het goede doel Stichting KiKa. Ze hebben voor het goede doel in totaal maar liefst €1.050 opgehaald!

Door middel van een project bij het vak economie zetten de leerlingen een eigen bedrijf op en probeerden ze hiermee winst te behalen. Deze winst kwam voor de helft ten goede aan een klassenuitje en de andere helft ging naar het goede doel Stichting KiKa. 

Het doel voor de leerlingen was om te ervaren hoe het is om als ondernemer aan de slag te gaan. Leerlingen hebben zelfstandig producten ingekocht en verkocht en een administratie bijgehouden. Op allerlei creatieve manieren hebben leerlingen geld verdiend. Zo werden er onder andere autovelgen gewassen, bloembollen verkocht en sieraden gemaakt.

Docent Hageman was positief verrast over het bedrag wat de leerlingen uiteindelijk hebben opgehaald: “We zagen in de lessen dat de leerlingen erg enthousiast waren over het project, maar we hadden niet kunnen bedenken dat we zoveel geld zouden ophalen voor het goede doel. We zijn dan ook enorm trots als sectie economie op onze leerlingen”, aldus de docent economie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.