Oosterhout Schoon Week van 16 t/m 22 maart

Meld je acties aan voor de Oosterhout Schoon Week 

Iedereen doet mee!

Samenwerking staat dit jaar centraal bij de Oosterhout Schoon Week. Want hoe meer buren, bedrijven, scholen, sportclubs en bijvoorbeeld verenigingen de handen ineenslaan, hoe groter het effect van de Oosterhout Schoon week. Het thema van dit jaar is: ‘Iedereen doet mee’. Bedenk dus snel met wie jullie in actie komen en organiseer een schoonmaakactie in de week van 16 tot en met 22 maart!

Jaarlijks

De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. De 18e editie van deze Landelijke Opschoondag vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020. 

De Oosterhout Schoon Week komt voort uit de Landelijke Opschoondag. In Oosterhout gaan ze een stapje verder en bombarderen we de hele week tot Oosterhout Schoon Week. Wethouder Willemsen: “Vorig jaar hadden we 40 schoonmaak acties. Dit jaar gaan we graag de uitdaging aan en roepen we jullie op om nog meer schoonmaakacties aan te melden”.  

Aanmelden

Meld je vóór 1 maart aan door een mail te sturen naar schoon@oosterhout.nl. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Bij aangemelde acties zorgt de gemeente voor materialen zoals grijpers, vuilniszakken, hesjes en het ophalen van het afval. Je ontvangt ook een lekkere attentie. 

Bewustwording

Een hele week schoonmaken is helaas niet genoeg. Zwerfafval en de plasticsoep is een steeds groter wordend probleem. Veel mensen zijn zich al bewust dat er iets gebeuren moet. Door met zijn allen zichtbaar schoon te maken, hoopt de gemeente ook de mensen te bereiken die er nog niet bewust mee bezig zijn. Ook hopen we op deze manier dat meer mensen actief gaan bijdragen aan een schonere wereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.