Het in Zak & Askruis

Zaterdag 22 februari 2020 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al onderweg! Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van Ut Kepelleke de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘t In Zak & Askruis te ontvangen.

Therapeutische onderscheiding

Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is! De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren. De Oosterhouter (m/v), bij wie Ut Kepelleke – tamelijk ongevraagd , maar daarom niet minder welkom – binnengaat, krijgt naast ’t In Zak & Askruis een bijbehorende oorkonde uitgereikt. Het ontbijt – door  Ut Kepelleke zelf meegebracht – gebruikt men ten huize van de gelukkige.  Het enige waar Ut Kepelleke als kleine tegenprestatie op durft te rekenen, is een vers gezet bakske koffie. Om de feestvreugde te verhogen brengt Ut Kepelleke een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut wordt verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld af zal vragen: Wat is er nou weer gaande? 

Louter toeval

Maar laten we wel wezen: zowel hij/zij als de directe buurtbewoners hebben het enorm getroffen, want eerlijk is eerlijk: wie kan nazeggen dat de carnaval in 2020 al op zaterdagochtend om 07.00 uur of eerder begonnen is? O ja, in de afgelopen jaren is ten onrechte de indruk gewekt dat uiteindelijk ‘T IN ZAK & ASKRUIS toeviel aan een niet genomineerde. Als dat al zo was tot nu toe, dan berustte dat op louter toeval. 

Voor 2020 zijn genomineerd:

Dirk-Jan de Poorter

Zelfs de Dirk-Jan fanclub heeft het nog niet voor elkaar gekregen een bruid voor hem te vinden. Het gezegde “Op ieder potje past een dekseltje”’ blijkt op Dirk-Jan helaas niet van toepassing te zijn

Frits Bayens

Als je als dirigent/arrangeur zelfs de muzikale uitingen van ’t Kepelleke niet meer kan vernemen dan verdien je zeker verlichting

Gedupeerde Oosterheide bewoners, Bianca in het bijzonder

Daar waar in vroeger jaren weinig aan het groenonderhoud was op en aan te merken, blijkt het nu noodzakelijk te zijn het groen ( de coniferen hagen) af te laten branden. Of de tijden van weleer ( de tuinwedstrijden ) terugkeren is nog maar de vraag.

Kees van Leijsen

De vastgoedportefeuille aan de Statendamweg zal zeker niet de vastgoedportefeuille op de oude locatie kunnen evenaren nu er een vuurwerkverbod in het vooruitzicht ligt

Mark Buijs

Wie het grote niet eert…..zal kleiner behuisd moeten zijn. En pretentieloos doet hij dat om in volle overvloed zich te kunnen laven aan de geneugten van het Oosterhoutse. Klein is niet altijd beter, maar hopelijk wel fijn.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.