TSC pakt volle buit tegen aartsrivaal Desk 2-1

Regen en wind kregen Desk niet klein, Bas blokdijk wel .

Lang was de vraag of er deze middag wel gevoetbald zou gaan worden. Volop wind en veel regen waren er voorspeld. Toch waren de weergoden deze middag  TSC gunstig gezind . Vanaf 11 uur in de morgen was al duidelijk dat de wedstrijd door zou gaan.  De mannen uit Kaatsheuvel vertrokken vol goede moed om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te gaan halen. En dan liefst uit bij TSC waar altijd nog een stuk geschiedenis bij de ouderen onder ons bekend is.  TSC zonder Jeroen van Leijsen , Raymon Raams , Cordillio Clemens en  Jeroen Martens  zou het zwaar te verduren krijgen.  Gelukkig was het al heel snel duidelijk dat TSC een aantal prima vervangers op de been had gebracht . Binnen 5 minuten was het al raak. Een perfecte aangesneden voorzet vanaf links van Ryan Snoeren werd in een keer vol op de slof genomen door Bas Blokdijk in de uiterste hoek  1-0.  Binnen no time was Desk wakker en kwam TSC goed weg toen een paar minuten later de lat de gelijkmaker in de weg stond voor Desk.  Aan de andere kant en prachtig schot van Tyrone Zschusschen in de 15e minuut waarbij de bal bijna de dek lat door midden leek te klieven.  Zo golfde het spel heen en weer en kregen beide teams kansen. Axel Theuns was heel dicht bij de 2-0  maar de Desk doelman vandaag in goede vorm voorkwam erger.  Aan de andere  kant kwam Desk gevaarlijk voor de TSC doelman en pal voor rust werd heel bekwaam en terecht de 1-1 binnen geschoten.  Gezien de kansen aan beide kanten een terechte stand.  Na de thee bleek TSC toch sterker dan de komende degradant in de 2e klasse. Desk kreeg eigenlijk geen echte kansen meer en TSC  was de bovenliggende partij.  Weer was het Bas Blokdijk die scoorde, nadat hij eerst nog een open kans gemist had was het even later wel raak 2-1.  Desk was niet bij machte maar de scheidsrechter leek hun wel even te gaan helpen. Een absoluut via het been terug kaatsende bal van een TSC verdediger op doelman Bart van den Hoven werd bestraft met een vrije trap op 5 meter van de doellijn. Gelukkig werd deze bal over de goal geschoten en was het gevaar geweken. De scheidsrechter werd er door de rapporteur op gewezen dat dit nooit had mogen gebeuren.  Gelukkig bood de scheidsrechter net na de thee zijn excuus aan de TSC trainer voor dit misverstand. Gelukkig leverde het geen goal op want hoe had het dan afgelopen.   Bij TSC in de 2e helft kwamen Martijn Schepers voor Jari van Helvoort, Dave Schouten voor Bas Blokdijk en Steven Bliemer voor Ryan Snoeren.  Veel meer dan rood voor de assistent trainer van Desk en geel voor verzorger Cees van Ham van TSC was er niet meer te melden. TSC heeft zeker gezien de 2e helft verdiend gewonnen en doet prima zaken zeker omdat de concurrenten punten lieten liggen.  Nu komend weekend lekker carnaval gaan vieren en daarna gelijk uit naar FC Tilburg . Pakken we daar de punten dan staan we gelijk in  het 2e rijtje en volgens een positief iemand die naast mij stond gaan we nog meedoen voor een periode. Blijven lachen en genieten van de winst zou ik zeggen. Opstelling TSC : Bart van den Hoven , Loick Smakman, Tyrone Zschusschen, Jurendel  Durant, Jari van Helvoort, Tim Rubenkamp, Joury den Boogert, Marnix van der Velden, Bas Blokdijk, Axel Theuns, Ryan Snoeren .                                                                                          HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.