Mooist Versierde Straat 2020

Van mini-carnavalsmuseum tot alle motto’s op straat
Sint Janstraat wint de titel ‘Mooist Versierde Straat 2020’!

Voor het tweede jaar heeft de Commissie Versieringen van OCS De Smulnarren de verkiezing georganiseerd voor de Mooist Versierde Straat van Kaaiendonk. Straten konden zichzelf nomineren en er werd het nodige versierd. De Sint Janstraat gaat er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor en mag een speciaal straatnaambordje op de gevel schroeven en zich een jaar lang ‘De Mooist Versierde Straat’ noemen.

Mooist versierd
Na een oproep in diverse media hadden ook dit jaar weer diverse straten zichzelf opgegeven voor de titel Mooist Versierde Straat. Welke straat, plein of laan zou dit jaar de Sint Vincentiusstraat opvolgen, die in 2019 de eerste editie won? Ondanks de harde wind bij het jureren, werden alle straten deskundig beoordeeld op creativiteit, originaliteit en aanpassing aan het motto ‘ne mooie lach doet glimme’. Het was voor de commissie mooi om te zien hoe Kaaiendonk met vlaggen, ballonnen, posters, banners en andere knutselwerken samen ook bij de jury een glimlach om de mond wist te toveren. De winnaars ontvingen tijdens de intocht uit handen van Prins Mienus XIV twee speciale straatnaambordjes die op de gevel kunnen worden geschroefd.

Uit het juryrapport
“De Sint Janstraat is een mooie entree naar het Kaaiendonkse Stapcentrum. Heel de straat is van links tot rechts overspannen met rode en groene vlaggetjes. Ook de gevels van de meeste huizen zien er gezellig uit. Er is bijna geen huis waar posters en slingers niet de ramen versieren. Er wordt een mini-carnavalsmuseum achter een van de ramen ontdekt en bij een ander hangen spiegeltjes waarop iedereen altijd lacht. Tijdens het jureren staan de buren gezamenlijk de laatste hand te leggen aan het ophangen van vlaggen, slingers en andere snuisterijen om de feestvierders op weg naar de binnenstad te verwelkomen. De diversiteit in de aankleding is enorm. Je voelt hier saamhorigheid en de drive om gezamenlijk, met heel de straat, een fantastisch leutig carnavalsfeest te vieren. Als klap op de vuurpijl vond de jury alle carnavalsmotto’s op de stoep terug. De Sint Janstraat is met recht de winnaar van de Mooist Versierde Straat 2020!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.