Geen 8e editie Wereldkinderdag Oosterhout in 2020

​​​​

Op zondag 27 september 2020 zou de 8e editie van Wereldkinderdag Oosterhout plaatsvinden, op de Heuvel, Slotlaan en in de Slotparken.

Het huidige bestuur van Wereldkinderdag Oosterhout heeft helaas moeten besluiten dat er geen 8e editie in 2020 plaats zal vinden.

De reden daarvoor is dat men de laatste jaren veel concurentie ondervind van allerlei nieuwe activiteiten voor kinderen in onze doelgroep in de week voorafgaand aan Wereldkinderdag KOM festival en in het zelfde weekend BOCK en Floraliatuin. Deze concurentie is vooral van invloed op het aantal bezoekers van Wereldkinderdag Oosterhout, immers bezoekers kunnen maar op één plaats tegelijk zijn.

Daarnaast heeft de Bruisende Binnenstad besloten om op 16 mei 2020 een kidsfestival te organiseren in en rond het winkelgebied en de gemeente Oosterhout heeftbesloten om op 28 juni 2020 de Stadsbeurs Oosterhout te organiseren in het stadspark. De Stadsbeurs was aanvankelijk gericht op ondernemers, maar er is een belangrijk deel aan toegevoegd, namelijk Kids.

Beide evenementen worden proffesioneel en commerieel georganiseerd en met veel grotere beschikbare budgetten. Hier wordt de concurentie vooral gevoeld door de beschikbaarheid van deelnemende organisaties. Immers we vissen allemaal uit dezelfde Oosterhoutse vijver met organisatie gericht op kinderenen het lukt zeker niet om die vrijwilligers organisaties 3 keer naar de binnenstad te krijgen, zeker niet zonder beschikbaar budget. Het werd de laatste jaren al steeds moeilijker om organisaties gericht op kinderen naar Wereldkinderdag te krijgen.

Daarnaast is het vreemd dat commerciële organisatoren van evenementen een beroep kunnen doen op gemeentelijke subsidies en die hoger kunnen zijn dan de subsidies voor evenementen georganiseerd door vrijwilligers, omdat de kosten hoger liggen.

Het is jammer genoeg niet anders. Wij hebben het 7 edities met veel plezier gedaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.