Optocht in de herkansing


.
?Op zaterdag 14 maart volop carnaval in bijna alle cafe’s.
.
?Op zondag 15 maart zal alsnog de grote carnavalsoptocht door Kaaiendonk trekken.
.
Met carnaval kon de Grote Optocht voor het eerst in het 65 jarige bestaat van de OCS geen doorgang vinden. Er waren harde windstoten voorspeld en in overleg met de gemeente is toen besloten de optocht te verplaatsen, omdat veiligheid boven alles gaat.
Nog dezelfde dag werden allerlei initiatieven van verenigingen voor een alternatieve optocht gekoppeld, waardoor op carnavalszondag een bonte stoet feestvierders een deel van de optochtroute hebben gelopen. Regen en harde wind trotserend, maar het was carnaval vanuit het hart en wat uitstraling betreft misschien wel de mooiste ‘optocht’ ooit.
Nog voor carnaval voorbij was werd bekend gemaakt dat de Grote Optocht op zondag 15 maart alsnog door de straten van Kaaiendonk zal trekken. En samen met de horeca is er gelijk maar een heel carnavalsweekend van gemaakt.
De route van de Grote Optocht is zoals altijd en ook de vertrektijd op de Heuvel is, zoals gebruikelijk, om 13.11 uur.
Hieraan voorafgaand zal Prins Mienus XIV opnieuw de sleutel van Kaaiendonk ontvangen uit handen van de burgemeester. Ditmaal op de Prinsenwagen die bij het Heuveleind staat opgesteld en om 13.00 uur. Dus trek je carnavalspak weer aan en kom kijken naar de prachtige wagens, groepen en individuelen.
Om 20.00 uur zal op de Markt de prijsuitreiking plaatsvinden.
Maar ook de zaterdag wil je niet missen. In samenwerking met de OCS is het volop carnaval in bijna alle cafe’s en zelfs het KLEINSTE cafe zwerft weer door de stad. Bovendien kun je in alle deelnemende cafe’s vanaf 20.00 uur je stempelkaarten ophalen. Bij een consumptie in de deelnemende cafe’s krijg je een stempel. Bij vijf stempels kun je de kaart inleveren en ontvang je een unieke, alleen op de 14e verkrijgbare, welverdiende, button. Maar let op!: inleveren kan maar tot 23.00 uur.
Ook aan de grote groepen is gedacht: 11 halen = 10 betalen. Maar alleen als je een flyer hebt die komende week overal verspreid worden.
Voor iedereen die niet wil wachten op carnaval 2021 is dit de kans: carnaval #poging2. Met kapellen en Prins Mienus met zijn Groot Gevolg en zondag de optocht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.