Irene’58 sprokkelt punt tegen VV Oosterhout

Het is moeilijk spelen tegen een ploeg die niet wil (kan) voetballen

Afgelopen zondag voor VV Oosterhout de returnwedstrijd tegen Irene’58 uit Den Hout. De uitwedstrijd vorig jaar werd met moeite gewonnen vooral omdat Irene’58 zelf niet in staat is, of kan, meevoetballen. Het met 8 man achter de bal staan en de bal naar voren rossen is in Den Hout tot kunst verheven dat je daar geen potten mee kunt breken is duidelijk gezien de voorlaatste plaats op de ranglijst. VV Oosterhout was vandaag niet in staat om de verdedigende muur voetballend te slechten en het gelijke spel was misschien wel een terechte afspiegeling van deze wedstrijd.

Daar komt nog bij dat het de KNVB weer eens behaagd had een scheidsrechter, N. Opstraat, op deze wedstrijd te zetten die vooral bezig was met zijn eigen performance, tierelantijntjes en nul besef of empathisch vermogen had om een derby in goede banen te leiden, hij is in staat om een JO3 wedstrijd nog te laten ontsporen. De enige juiste beslissing die hij nam was de rode kaart voor Stijn Biemans, van VV Oosterhout, die een kopstoot dreigde te geven aan Jacco van Laarhoven, dat hij ook Jacco van Laarhoven, van Irene’58, een rode kaart had moeten geven in plaats van een gele, hij greep Stijn bij zijn keel (zie foto BNdeStem,) had hij dan weer gemist. 

Iets missen deed hij wel trouwens wel vaker in de eerste helft hield Daan Poelmans de bal keurig op de achterlijn hij reageerde op appel van Irene’58. Gevolg een specsaevertje van de beste man en doen alsof het eigen waarneming was van twintig meter afstand met spelers in zijn gezichtsveld. In de tweede helft weer met Daan een overtreding op Youri Broeken beide met te hooggeheven been Broeken met een gestrekt been en Daan een arm gebruikend om zijn balans te houden. Overtreding in de 16 en penalty, goed genomen door Sander van Mook en 1-1 op het scorebord.

In de eerste helft was VV Oosterhout door een subliem genomen vrije trap van Stijn op een 1-0 voorsprong gekomen. Hierna was VV Oosterhout niet in staat om de verdediging van Irene, 58 te slechten, dit kwam vooral omdat VV Oosterhout te gehaast speelde en niet in staat was om in de voorste linie een fatsoenlijke pass af te leveren. Daar komt nog bij dat er door VV Oosterhout 5 keer verkeerd werd ingeworpen (voet van de grond) dat geeft dan weer onnodig balverlies en achter de feiten aanlopen. 

In de tweede helft had Stijn nog twee met precisie genomen vrije trappen een raakte de deklat en de andere ging met Erik Eggermond in verslagen positie via de rechter en linkerpaal weer het veld in. Even hierna kon Stijn door het akkefietje zoals hierboven beschreven vervroegd de kleedkamer opzoeken. VV Oosterhout drong nog wel aan maar kon geen vuist meer maken einduitslag 1-1.

Conclusie: een draak van een wedstrijd voor VV Oosterhout.Voor Irene’58 een mooie pot waar ze weer een punt aan overgehouden hebben het zou er maar om gaan op de laatste competitie dag toch. Een scheidsrechter die de wedstrijd vakkundig kapot fluit en ervoor zorgt dat geen van beide teams een mannelijke pot op de mat kunnen leggen. De uitslag was terecht 1-1.

Zondag aanstaande de uitwedstrijd tegen Groen Wit een ploeg waar VV Oosterhout altijd moeite mee heeft zeker als de Zerouali ’s meedoen. Adres Sportpark Haags, Postillonstraat 2 4813 EW  Breda.

Foto’s van de wedstrijd en de voorwedstrijd vind je hier:https://www.vvoosterhout.nl/1280/vv-oosterhout—irene58/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.