Laatste nieuws over het niet doorgaan van de optocht

Bericht van het gemeentehuis

Grote Optocht en de bijkomende festiviteiten gaan niet door

“Helaas hebben we, samen met de OCS De Smulnarren en Horeca Oosterhout, moeten besluiten om de optocht met de bijkomende festiviteiten komend weekend niet door te laten gaan,“ aldus burgemeester Mark Buijs.

In Oosterhout volgen we de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet. We staan in nauw contact met de Veiligheidsregio MWB en overleggen over vraagstukken die in onze gemeente spelen. Komend weekend staat de Grote Optocht en samenhangende festiviteiten gepland. Beide georganiseerd en geïnitieerd door de OCS De Smulnarren en Horeca Oosterhout. Burgemeester Mark Buijs: “Vanmiddag heb ik een afwegingskader gekregen vanuit de rijksoverheid, waarlangs ik de evenementen van Oosterhout moet halen. Helaas scoorde de Grote Optocht negatief. Op basis daarvan heb ik besloten de voorzitter van de OCS de Smulnarren, Ernst-Jan van Langh en de voorzitter van Horeca Oosterhout, Dré de Jong te bellen, met de boodschap dat beide evenementen momenteel niet passen. De gezondheid van onze inwoners gaat ons aan het hart.”

Errnst-Jan van Langh, voorzitter OCS de Smulnarren: “Natuurlijk vinden wij het heel jammer dat de Grote Optocht niet doorgaat. We hadden ons verheugd op een leutig weekend, maar we snappen de beslissing en staan er ook voor. Carnaval is een feest van verbinding en daar hoort ook het zorgen voor de kwetsbaren bij. De gezondheid van de smulnarren en smulnarrinnen staat voor ons voorop.” Dré de Jong reageert: “In het kader van het laatste nieuws, vinden wij het als Horeca Oosterhout niet meer dan normaal dat we ons ook aanpassen. We hopen wel dat mensen die niet ziek zijn en gewoon een avond uit willen, begrijpen dat ze van harte welkom zijn in de cafés, kroegen en restaurantjes van Oosterhout.”

Hierbij doen we nogmaals een oproep om de instructies van het RIVM te blijven volgen om ervoor te zorgen het dagelijkse leven in Brabant zoveel mogelijk blijft doorgaan

Was vaak je handen
Geef/ schudt geen handen
Hoest/nies in de elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Doe een week aan sociale onthouding
Blijf thuis als je je ziek/verkouden voelt
Tenslotte Mark Buijs: “Ik wil u vragen; blijf voor elkaar zorgen. Hou de medemensen om u heen goed in de gaten, maar zorg wel voor beetje afstand.”

1 Comment

  1. Zooooo. Jammer ! Wij hebben de wagens gezien toen ze nog niet klaar waren. Zoveel werk! Zo veelbelovend en kolossaal. Echt balen, vooral voor de bouwers. Maar kop op ,,volgend jaar wéér carnaval ” ! In kaaiendonk en Turfstekerslaand. !!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.