Oosterhoutse kazen Zuivelboerderij De Driehoek vallen in de prijzen

Oosterhoutse kazen en zuivel uit Raamsdonk in de prijzen bij nationale cum laude keuring 
Wie maakt de lekkerste Boerenkaas of Boerderijzuivel?

Donderdag 12 maart was de prijs uitreiking van de nationale cum laude wedstrijd voor beste kaas en zuivel. Dit jaar was de prijsuitreiking op fort wierickerschans in Bodegraven. Tijdens de keuring werden er meer dan 300 kazen en 100 zuivelproducten gekeurd van kaas en zuivel producenten uit heel Nederland. De producten zijn in de hoofdcategorieën Boerenkaas, Kaas van de boerderij en Ambachtelijke bereiders ingedeeld. Naast rubriekwinnaars kiezen de keurmeesters, vrijwilligers die allemaal een link hebben met de handel, ook één overall winnaar.

Oosterhoutse kazen en Karnemelk uit Raamsdonk!

Er waren in verschillende rubrieken prijzen te winnen. Zuivelboerderij de driehoek uit Oosterhout won titel beste van Nederland in 3 rubrieken! Namelijk jong belegen, oude en roodflora kaas. Zuivelboerderij de Ambachtshoeve uit Raamsdonk won de prijs voor beste  karnemelk van Nederland

Cum Laude den Beste

Ook waren er 2 overall prijzen te winnen, genaamd cum laude dun beste, één voor beste goudse kaas en één voor beste zachte kaas of zuivel. Hier worden alle rubriek winnaars nogmaals gekeurd ditmaal door prominenten in de kaas branche. 

Ook deze prijs is gewonnen door Zuivelboerderij de Driehoek uit Oosterhout. De benedictus roodflora kaas mag zich een jaar lang beste zachte kaas van Nederland noemen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.