Bericht van Burgemeester Mark Buijs

Beste Oosterhouters,

Door het coronavirus is ook in Oosterhout het leven in een rap tempo aan het veranderen. Dit betekent veel voor onze Oosterhouters die graag met en voor elkaar op stap zijn. Toch zullen we met zijn allen de maatregelen moeten volgen, om zo samen aan een mooie toekomst te kunnen werken.

Als burgervader krijg ik een warm gevoel, wanneer ik zie hoe Oosterhout deze crisis op een positieve manier oppakt. Hoe Oosterhouters elkaar op gepaste afstand helpen. Ik heb al een paar mooie voorbeelden gezien, zoals de Facebookpagina Corona Hulp Oosterhout nb, waar men hulp aanbiedt om boodschappen te doen of op te passen. Hierin zie ik het Oosterhout dat ik het afgelopen jaar heb leren kennen. Een gemeenschap vol energie, met mensen die er voor elkaar zijn.

Ik besef me dat we veel vragen van u, maar ook wij nemen onze verantwoordelijkheid. Dagelijks kom ik met een groep mensen bijeen om te kijken hoe het met Oosterhout gaat. Dit gezelschap bestaat afwisselend uit ambtenaren, mensen uit het onderwijs, de zorg en onze buitendienst, om zo een goed beeld te krijgen waar in de samenleving extra maatregelen moeten worden genomen. Het is belangrijk dat cruciale processen door kunnen blijven gaan. De afvalinzameling bijvoorbeeld. Want Oosterhouters moeten verzekerd blijven van primaire levensbehoeften, van een veilige en schone omgeving bijvoorbeeld, maar ook van zorg. Samen met onze partners zorgen we voor de kwetsbaren onder ons. En dat is juist nu hard nodig. Activiteitencentra sluiten hun deuren, kwetsbare bezoekers proberen we op een andere manier actief te benaderen, zodat we ze kunnen blijven monitoren. Maar we monitoren bijvoorbeeld ook kinderopvang en scholen en bekijken welke gezinnen meer opvang nodig hebben. Juist in deze tijd is onze samenwerking met onze partners zo belangrijk.

Ik realiseer me dat dit bijvoorbeeld ook veel betekent voor bedrijven, grote en kleine ondernemers, zzp-ers in alle sectoren. Ook voor hen staan we klaar om vragen te beantwoorden en te kijken waar we met bestaande of nieuwe regelingen kunnen ondersteunen.

Ik wil ook nog een keer benadrukken dat hamsteren écht niet nodig is. Laten we er samen voor zorgen dat ook zij die zich nu zo hard inzetten voor onze samenleving en ‘s-avonds laat thuis komen, ook gewoon hun boodschappen kunnen doen.

Als burgemeester wil ik nu alvast iedereen bedanken voor de grote en kleine offers die gebracht worden en de waardering uitspreken voor het harde werk dat velen doen. Met dit alles in mijn achterhoofd, weet ik zeker dat wij uiteindelijk elkaar letterlijk de hand weer kunnen schudden, elkaar kunnen omarmen en Oosterhout als voorheen weer verder samen vorm kunnen geven.

Burgemeester Mark Buijs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.