Rozo 28 maart weer in de lucht

Programmamakers van ROZO Radio zijn geholpen nu de lokale omroep ORTS hun studio ter beschikking stelt als uitzendlocatie.

Studio in De Doelen

Sinds deze week konden de programmamakers van ROZO Radio van de een op de andere dag niet meer in hun studio in bejaardentehuis Voclkaert De Doelen.

Vanwege de aangescherpte regels in verband met mogelijke verspreiding van het coronavirus mochten zij hun studio in het complex niet meer in. Noud Struijk, voorzitter van ROZO Radio: “Meteen toen ze het hoorden hebben diverse Oosterhoutse horeca ondernemers direct een locatie aangeboden. Het is geweldig om te merken hoe saamhorigheid Oosterhout kan zijn. Maar omdat apparatuur en omroep-expertise van belang is, hebben we ook meteen contact gezocht met het bestuur van de lokale omroep ORTS.”

Omroepen helpen elkaar

De vraag of de ORTS bereid was om hun collega-omroep ROZO Radio te helpen werd door het ORTS bestuur al snel positief beantwoord. “Vanzelfsprekend gaan wij als ORTS kijken hoe wij de ROZO kunnen helpen met het zo snel mogelijk hervatten van hun live programma’s”, aldus ORTS bestuurslid Peter de Hoogh. Donderdag 19 maart zijn ORTS en ROZO tot een overeenkomst gekomen. Een flexibele ORTS heeft ruimte gemaakt voor de ca 20 uur live radio uitzendingen van de ROZO in haar programmering. Deze uitzendingen zullen plaatsvinden direct vanuit de ORTS studio aan de Bredaseweg.

Mooie uitdaging

Alle voorbereidingen worden nu gezamenlijk getroffen om een hervatting van de ROZO programma’s mogelijk te maken vanaf zaterdag 28 maart. Die tijd hebben beide omroepen nodig om hun systemen te synchroniseren. “Samen gaan we een mooie uitdaging aan. Zo zie je maar weer You’ll never walk alone” aldus Noud Struijk voorzitter ROZO Radio. En zoals Peter de Hoogh van de ORTS het zo mooi weet te verwoorden: “Als het huis van je buurman in de fik staat, ga je onmiddellijk helpen en niet toekijken. Het zijn ongewone tijden, dat vraagt om ongewone acties. Samen gaan deze twee omroepen zorgen voor diverse, actuele en informatieve programma’s door en voor Oosterhouters.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.