Belcirkels

KBO Brabant initiatief: Belcirkels. En KBO Oosterhout Stad doet mee.

Door de coronacrisis moet iederéén zo veel mogelijk binnen blijven. Juist ouderen dienen sociaal contact zoveel mogelijk te beperken.

Van veel leden hoort KBO dat het niet meevalt om de wekelijkse activiteiten en contacten te moeten missen. Laten we daarom proberen er met elkaar het beste van te maken. Ontmoeten kan nu even niet, maar bellen natuurlijk wel. Daarom neemt KBO-Brabant het initiatief voor “Onze Belcirkels”. In zo’n cirkel deelt u uw telefoonnummer met negen andere KBO-leden uit uw omgeving, zodat u elkaar regelmatig kunt bellen. Gewoon om te vragen hoe het gaat, om uw zorgen te delen, om een gezellig gesprek te voeren. Zo kijken we toch naar elkaar om en hoeven we de coronacrisis niet alleen te doorstaan. Hoe werkt het? 

Onze Belcirkels zijn bedoeld voor leden die het prettig vinden in deze tijd regelmatig telefonisch contact te hebben met andere KBO-leden. U geeft ons toestemming om uw naam en telefoonnummer te delen met negen andere KBO-leden zodat er een Belcirkel van tien personen ontstaat, allemaal lid van KBO-Brabant dus wel zo veilig! Hoewel veel, maar niet alle ouderen in onze provincie lid zijn van KBO-Brabant, stellen we lidmaatschap uit veiligheidsoverwegingen toch bewust tot voorwaarde: ons kent ons. Dus wilt u wel meedoen, maar bent u nog geen KBO lid, wordt dat dan ter plekke. 

De spelregels Die bepaalt u met elkaar! Als u meedoet, bent u binnen een paar dagen lid van een groepje van tien KBO-ledendie het, net als u, fijn vinden om onderling telefonisch contact te hebben. U belt gewoon een van de nummers uit de lijst of iemand belt u. Hoe vaak u elkaar belt, bepaalt u samen. Er zit geen organisatie of ingewikkeld systeem tussen. Deelname is dan ook gratis, afgezien van uw gebruikelijke belkosten uiteraard. Hebt u een mobiele telefoon en e-mail? Geeft u die informatie dan vooral ook door! Om aan te melden kunt u bellen tel 073-6444066. Of u moet de onderstaande link helemaal overtypen in de adresbalk. https://www.kbo-brabant.nl/formulier-onzebelcirkels/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.