Inzamelen van oud papier stopt bij alle verenigingen

Per 1 juli 2020 trekt Gemeente Oosterhout bij alle verenigingen de vergunning in voor het inzamelen van oud papier en karton. De acht verenigingen die een inzamelpunt waren voor oud papier en karton deden dit, omdat zij hiervoor een vergoeding kregen van de gemeente. 

Waarom stoppen?

Door de dalende papierprijzen is de huidige constructie niet meer haalbaar. Omdat het extra zakcentje, door het inzamelen van oud papier en karton, toch gemist wordt heeft wethouder Willemsen daarom met alle verenigingen gesproken. Zij ontvangen de komende jaren een financiële compensatie. 

Wat betekent dit voor de bewoners?

Bewoners die nog geen papiercontainer hebben, kunnen zelf gratis een kleine (140 liter) of grote (240 liter) papiercontainer bestellen. Dat kan via het nummer 0800-333 66 99. Eén keer in de vier weken leegt de gemeente deze containers. Voor bewoners van hoogbouw of appartementencomplex wordt het papier één keer in de twee weken opgehaald. Natuurlijk kan het oud papier en karton ook gratis naar de milieustraat worden gebracht.

De 8 verenigingen

De verenigingen Fanfare Amicitia, buurtvereniging Hoekske, buurtvereniging ’t Horstje en fanfare Sint Joris komen dus vanaf 1 juli niet meer langs de deuren om het oud papier of karton in te zamelen. Ook stopt daar de inzameling met de papiercontainers. Dit geldt ook voor: Voetbalvereniging SCO, atletiekvereniging Scorpio, voetbalvereniging VVR ’70 en M.H.C. De Warande.

Door het coronavirus hebben sommige van de verenigingen moeite met het vinden van vrijwilligers. Hierdoor kan het zijn dat sommige verenigingen al per direct stoppen met het ophalen en /of inzamelen van oud papier en karton. Dit geldt in ieder geval voor fanfare Sint Joris in Dorst. Neem contact op met de vereniging om te weten of ze deze dienst nog aanbieden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.