Raadsvergadering Oosterhout 1 april gaat door

De vergadering van de gemeenteraad van Oosterhout van woensdag 1 april a.s. gaat door. De oorspronkelijke datum van de vergadering was dinsdag 17 maart 2020Het wordt een videoraadsvergadering, waarbij iedereen online kan meekijken. 

In verband met de coronamaatregelen wordt het vergaderschema van de gemeenteraad herzien en de werkwijze aangepast. Diverse bijeenkomsten vinden plaats als videobijeenkomst. Afgelopen woensdag 25 maart was er een video-informatiebijeenkomst over energiepark A59 en a.s. dinsdag 31 maart is er een video-informatiebijeenkomst over jeugdzorg. Woensdag 1 april houdt de gemeenteraad van Oosterhout zijn eerste videoraadsvergadering.

Deze videovergaderingen worden live uitgezonden en daarnaast opgenomen. Bij de videoraadsvergadering gebeurt dit op nagenoeg dezelfde wijze als bij een gewone raadsvergadering, dus via de ORTS en via een webcast op https://raad.oosterhout.nl/uitzendingen. Bij de videoraadsvergadering zijn de burgemeester en de griffier in de raadszaal aanwezig. Ook is het mogelijk om als publiek in de raadzaal plaats te nemen (op anderhalve meter afstand van elkaar). Raadsvergaderingen zijn één van de uitzonderingen waar mensen wel bijeen mogen komen. Deze uitzondering op de regel komt vanuit de rijksoverheid en heeft al achterliggende gedachte dat het democratische proces open en transparant moet zijn. Vandaar dat het mogelijk is om de publieke tribune plaats te nemen, mits het publiek niet ziek of verkouden is en alle maatregelen in acht neemt. Het mag duidelijk zijn dat het de voorkeur heeft dat mensen de videovergadering thuis online volgen.

Op 1 april is om 19.00 uur het videovragenhalfuur (indien raadsleden vragen hebben van politieke, actuele en urgente aard). De videoraadsvergadering begint op het gebruikelijke aanvangstijdstip: 19.30 uur. Om ergonomische redenen zal halverwege de raadsvergadering een pauze worden ingelast (indien schorsingen niet al tot een natuurlijke pauze hebben geleid) en is een eindtijdstip vastgesteld van uiterlijk 22.00 uur. Agendapunten die dan nog niet behandeld zijn, schuiven door naar een volgende vergadering.

De agendacommissie van de gemeenteraad zal in de komende weken bekijken hoe verder wordt omgegaan met de raadsbijeenkomsten. In het bijzonder zal daarbij ook gekeken worden naar participatie en inspraak.

Zie de kalender op https://raad.oosterhout.nl voor de meest actuele stand van zaken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.