Aangifte van geboorte kan nu ook online

Pas een baby gekregen?

Bent u pas ouder geworden van een baby? Van harte gefeliciteerd! 
Voor de geboorteaangifte hoeft u niet meer naar het stadhuis te komen, deze aangifte kunt u ook vanuit uw eigen huis online doen. Hiervoor dient u het digitale formulier in te vullen op deze website: https://oosterhout.nl/gemeentewinkel/geboorteaangifte-doen/.  

Wilt u liever aangifte doen op het stadhuis? Maak hiervoor dan eerst een afspraak want momenteel kunt u alleen als u een afspraak heeft langskomen bij de gemeente. Vanwege het coronavirus beperken ze het aantal bezoekers in het stadhuis. 
Let op! Zowel bij een online geboorteaangifte als aangifte op het stadhuis geldt dat deze binnen drie dagen na de geboorte van de baby dient plaats te vinden bij de gemeente waar het kind is geboren.

Geboorteaangifte benodigdheden

Indien u online aangifte doet, heeft u uw Digi-D nodig, bewijs van geboorte van het ziekenhuis of verloskundige en een kopie van de erkenningsakte (indien van toepassing). Bij aangifte op het stadhuis dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en eventueel een kopie van de akte van erkenning ongeboren kind.

Meer informatie

Kijkt u voor meer informatie op https://oosterhout.nl/gemeentewinkel/geboorteaangifte-doen/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.