Dit weekend meeste parkeerplaatsen gesloten rondom bossen bij Dorst en Vrachelse hei

Ook met dit mooie weer, blijf thuis!
Let op: de meeste parkeerplaatsen rondom de bossen bij Dorst en Vrachelse hei zijn komend weekend gesloten. Andere parkeerplaatsen worden gesloten wanneer bij grote drukte.

Geniet dit weekend van de zon, maar wel in je tuin of balkon. Of ga met een stoel voor het open raam zitten. Maar ga niet de bossen in of naar andere recreatieve plaatsen. Het wordt dan gewoonweg te druk en dat willen we niet. Juist nu de ontwikkelingen de goede kant op gaan, is het noodzakelijk om de richtlijnen te blijven volgen.

De gemeente heeft de afgelopen tijd gemerkt dat met name de bossen bij Dorst en de Vrachelse hei, de plekken zijn waar de meeste toeloop is. Op verzoek van Staatsbosbeheer sluit de gemeente de parkeerplaats ten zuiden van de Wethouder Van Dijklaan in Dorst (bij BEUM) sowieso op zondag 5 april af. Preventief zet de gemeente bij de parkeerplaatsen bij de Ketenbaan en Veekestraat (naast WOODS) hekken en borden klaar. Mochten we zien dat het verkeer zich verplaatst naar deze parkeerplaatsen, sluiten we die dus ook af.

Eigenaren van particuliere parkeerterreinen in deze omgeving werken hier ook aan mee. Hannebroeck en Houtse Meer sluiten het parkeerterrein het gehele weekend af. De DriveIn van het Houtse Meer blijft wel toegankelijk. De parkeerplaats bij Bos&Co (voorheen Seterse Hoeve) wordt gesloten als het te druk wordt.

Maar de gemeente roept u vooral op; nogmaals blijf gewoon thuis! Haal een frisse neus gewoon in de buurt. Maak er samen een mooi weekend van, maar wel in en om het huis.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.