Beste Oosterhouters, hou hoop!

Het paasweekend staat voor de deur. Voor de één staat in dit weekend de wederopstanding centraal voor de ander betekent het de echte start van de lente, van nieuw leven. In beide gevallen beschrijft het het einde van een donkere periode en de start van een nieuw begin. Hoewel we er nog lang niet zijn, zie ik toch een lichtpunt ontstaan dat mooi past in dit paasweekend. In dit gevecht tegen een onbekende duistere vijand, kunnen we voorzichtig zeggen dat we samen het juiste doen. De curves vlakken af, we hebben een klein beetje controle; er is weer perspectief.

En als er hoop is, is er leven. Dus houden we ons, ook komend weekend, weer aan de maatregelen. We vieren het paasontbijt met ons gezin, verstoppen de eieren in huis of in de tuin en skypen of facetimen met opa’s en oma’s. Op ons paasbest zien we er uit, met kleding die best nog een jaartje meekan of (online) lokaal geshopt is. We proberen ook de lokale winkels te helpen, nietwaar. Misschien bestellen we bij een van de lokale restaurants een lekker paasdiner. Zo doen we weer energie op om samen deze strijd te blijven voeren. Zelf hou ik me vast aan dit perspectief en dit wil ik graag met u delen.

Wel maak ik me zorgen om de mensen die alleen zijn. En dan bedoel ik niet de kwetsbaren die we kennen. Vanuit de gemeente en diverse organisaties, zoals Surplus of de activiteitencentra, hebben we contact met hen. Nee, ik bedoel onze inwoners die geen of niet vaak hulp vragen en nu misschien hulp nodig hebben. In de vorm van een boodschapje of een praatje, of gewoon een zwaai voor de ramen. Ik doe een oproep aan u; Laat het alstublieft weten, wanneer u wat aanspraak of hulp wilt. Schaam u niet. Het is niet nodig om alleen te zijn in deze tijd. De bereidheid in Oosterhout om te helpen is zo groot! Maak er gebruik van. De hulp, liefde en inzet van onze inwoners is ronduit hartverwarmend en ik hoop van harte dat we elkaar kunnen vinden en helpen.

Uiteindelijk moeten we dit sámen doen en het gaat ons lukken. Ik heb het al meer gezegd en ik meen het uit de grond van mijn hart. Helemaal in een weekend waar voor de één geloof, voor de ander hoop en voor iedereen liefde centraal staat. We kunnen uit het duister klimmen, we kunnen nieuw leven starten, maar het kan alleen als we er voor elkaar zijn. Fijne Paasdagen en hou hoop!

Oosterhout #meervoorelkaar

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.