Beste Oosterhouters, blijf krachtig

Als ik op straat kijk, valt me één ding op. Iets dat ik ook zie als ik ‘s ochtends in de spiegel kijk. Onze haren worden snel langer. Net als in het verhaal over Samson en Delila, voel ik met het groeien van mijn haar de kracht in mij groeien dat we met elkaar deze crisis kunnen bezweren. Nu gun ik onze kappers natuurlijk hun inkomsten en wil ik u ook niet tot in het einde der tijden lastigvallen met de aanblik op mijn ongeknipte haar. Mijn boodschap is dat we kracht moeten putten uit kleine dingen, ook al is dat een langere haardos.

Zo gaven de paasdagen velen van u kracht door het samenzijn met het gezin te vieren. Of door op afstand een paaslunch te delen met familie of vrienden. Of door met uw stads- en dorpsgenoten gezamenlijk om 20.11 uur op het leven te proosten tijdens Proosterhout. Door de tijd die ik dit weekend met mijn gezin doorbracht, besef ik extra wat belangrijk is in het leven. Hoe essentieel het is om vol te houden én elkaar op afstand nabij te houden.

Toch zie ik af en toe op straat of in winkels mensen lopen die het moeilijk vinden zich aan de richtlijnen te blijven houden. Naar mijn gevoel zijn dit ook veel ouderen die bijvoorbeeld de verleiding niet kunnen weerstaan om elkaar aan te klampen of dicht bij elkaar een praatje te maken. Ik snap dat u gezelschap zoekt of een wandeling wilt maken. Tegelijk behoren ouderen tot een risicogroep, waarmee we samen solidair zijn door zoveel mogelijk thuis te blijven. Niemand is onoverwinnelijk voor deze onzichtbare vijand. Sterker nog: zoek uw kracht in het erkennen van uw kwetsbaarheid. Weet dat er mensen zijn die u kunnen helpen: met een boodschap, een telefonisch praatje of een virtuele schouder om op te leunen. Neem contact op met Surplus Welzijn in Oosterhout, met Oosterhoutvoorelkaar of andere organisaties en initiatieven in onze mooie samenleving. Zorg voor uzelf en blijf thuis.

Ik wil een compliment geven aan de jeugd. Juist de groep vol levensenergie waarvoor het soms lastig is binnen te blijven, houdt zich grotendeels aan de richtlijnen. Bijbaantjes in de horeca zijn weggevallen, samen stappen met vrienden is er ook niet meer bij. Waar sommigen denken dat er een tweedeling tussen generaties ontstaat in de maatschappij, zie ik juist veel solidariteit tussen jong en oud. Laten we dit met elkaar vasthouden, ook na deze moeilijke tijd.

Tot slot wens ik natuurlijk alle kracht toe aan degenen die de kracht nu niet bij zichzelf kunnen vinden, omdat zij ziek zijn, niet bij hun zieke familieleden kunnen zijn of een persoonlijk verlies te dragen hebben. Sterkte.

Oosterhout #meervoorelkaar

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.