D’ Askruizen deden DAPPER

In de tijd van de corona waren ook bij de Mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen die hun gedachten de vrije loop lieten en zich begaven op de digitale snelweg.

Afgelopen zondag verzorgde zij DAPPER, Digitaal Askruizen Pandemie Proef concERt, ieder vanuit zijn eigen stekje. 

De meeste van die stekjes bevonden zich in Oosterhout maar ook Askruis Henk vanuit Dongen, Askruis Ronald vanuit Raamsdonksveer, Askruis Frans vanuit Eindhoven,  Askruis Jan vanuit zijn buitenverblijf, Askruis Peer vanuit Roemenië en Askruis Eric vanuit Amerika, terwijl Askruis Jaap, Teteringen verruilde voor zijn geliefde Oosterhout.

Via social media werden Askruizen-fans benadert op zich aan te melden waarop zijn een unieke inlogcode ontvingen en het concert life mee konden volgen.

Spreekstalmeester Erik [vanuit Amerika] verwelkomde de kijk- en luisteraars, waarbij Poperinge ruim aanwezig, waarna life het alom bekende Askruizen-lied werd gespeeld, nou ja, het was in ieder geval herkenbaar!

Als rode draad, een interactieve rol voor de kijk- en luisteraars, speelde een Askruis enkele maten van een favoriet Askruizen-nummer en dat zeven keer.

Er waren enkele speciale gasten, zo zong Rector Pick met CK, een betoog van een eerder pandemie over de lepra; De Lebra-boys. 

Opmerkelijke samenzang was het Oosterhouts Volkslied, waarbij iedere Askruis een regel voor zijn rekening nam, klonk zeker niet verkeerd, al zou hierbij de speciale gast, burgemeester Mark Buijs nog wel wat moeten doen aan zijn inburgeringscursus. 

Vanuit Roemenië vertolkte Peer het gedicht ‘Warande’, waarbij de laatste regel wel heel toepasselijk voor deze periode; Kies dit jaar voor Uw vakantie, De Warande in Oosterhout! 

Er was nog meer samenzang, door Jan en Henk werd ‘Ut Verken’ gezongen en Jaap en Jurgen kondigde het eerstvolgende publiekelijke evenement aan met het lied ‘ Als de Kerstboom brandt’.

Als laatste speciale gast liet Suzan Pooye van zich zien en horen met een ode aan het mooiste stukske van Oosterhout, het Binnenhofje. 

Aan al het goede kwam een einde, zo ook het digitaal concert DAPPER, met dank aan Bart [bijna vijftig], Dick en Eric, alle Askruizen, gasten en natuurlijk de vele kijk- en luisteraars.

Het concert DAPPER is donderdag 23 april vanaf 18u tot 07u ook te zien via ORTS TV in de uitzendcyclus! Mensen met internet kunnen ook op YouTube kijken, zoek dan op Concert Dapper.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.