ORTS stelt actualiteiten en kwaliteit centraal

Vernieuwd bestuur bouwt aan brede lokale omroep

Het goed volgen van de actualiteit krijgt bij de Oosterhoutse lokale omroep ORTS een nog centralere plaats in al zijn uitingen. Radio en Televisie blijven belangrijk, maar het goed en samenhangend gebruiken van social media krijgt meer gewicht. Denk daarbij aan facebook, Twitter en de kabelkrant.

De ORTS heeft in januari 2020 een nieuwe zendmachtiging gekregen voor de komende 5 jaar. Ook heeft de gemeente Oosterhout aanvullende middelen toegezegd. De afgelopen jaren is de financiële basis van de ORTS succesvol op orde gebracht. Daardoor kan nu versterkt aan de verdere verbetering van alle uitingen van de ORTS worden gewerkt. Daartoe wordt ook een opleidingsprogramma gestart.

Het bestuur is op uitnodiging van de zittende bestuursleden Peter de Hoogh en Elle Joosen met vier leden uitgebreid. Dit uitgebreide bestuur is meer dan tot heden direct bij de begeleiding en de uitvoering betrokken. De taken in het bestuur zijn als volgt verdeeld:
Johan Westra Voorzitter
Peter de Hoogh Secretaris
Elle Joosen Penningmeester
Marja Coolen Redactie, actualiteiten, social media
Noud Struijk Radio
Erwin van Bavel Televisie en Acquisitie
Vacature Technische zaken
Carlo Haarbosch zorgt als operationeel manager, samen met Mark Verboom, dat alles op rolletjes loopt.

Het bestuur is blij met de ongeveer 80 vrijwilligers die de programma’s en uitingen van de ORTS maken, en zorgen dat alles technisch in orde is. Zij maken zeer gewaardeerde programma’s, soms al vele jaren, die de ORTS graag behoudt. Voor de uitbreiding van ons pakket zoeken wij steeds nieuwe vrijwilligers, in de eerste plaats in de redactie.
Het bestuur zal samenwerking zoeken met omroepen en bladen in de regio om ook voor de langere toekomst een goede lokale omroep te kunnen bieden. De huidige samenwerking met de Oosterhoutse zorgomroep ROZO en met H19 zijn daarvan een goede voorbeelden.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.