Raadslid Kamps stapt uit CDA Fractie

Raadslid Anton Kamps stapt uit de CDA fractie. Hij gaat door als eenmansfractie. Reden van zijn vertrekt: voor Kamps is het onverteerbaar dat zijn CDA in de Brabantse Provinciale Staten gaat samenwerken met Forum voor Democratie (FvD)

De fractie bezette 3 zetels in de Oosterhoutse gemeenteraad. Het CDA vormt samen met de VVD en Gemeentebelangen de Oosterhoutse coalitie.

Kamps heeft met onmiddellijke ingang zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Hij doet dit, zo laat Kamps ons weten, uit protest tegen wat er in Den Bosch gebeurt – de vorming van een bestuurscollege samen met Forum voor Democratie én tegen het gebrek aan landelijk leiderschap in de partij.

De consequentie van het opzeggen van zijn lidmaatschap is dat Kamps geen deel meer kan uitmaken van de Oosterhoutse CDA fractie.

Kamps over het doorgaan als eenmansfractie in de gemeenteraad: “Graag behoud ik mijn zetel in de raad. Wat heeft mijn protest voor zin, als ik door een zijdeur verdwijn en een ander mijn plaats inneemt? Daar heb ik slechts mezelf mee, omdat ik het gemeenteraadswerk graag doe en graag wil blijven doen tot de verkiezingen van maart 2022”.

Kamps benadrukt dat er absoluut geen ruzie is met de fractie of het plaatselijke partijbestuur. “Integendeel”, zo stelt Anton Kamps, “We zijn vrienden geworden. Daarom ook blijf ik trouw aan het gezamenlijke werk van de afgelopen jaren en ook zoveel mogelijk trouw aan de coalitie waaraan wij ons in 2018 hebben verbonden”.

Wat Kamps er van vindt, als mensen hem wellicht van zetelroof gaan betichten? “Ik van mijn kant voel vooral dat het CDA mij van mijn partij heeft beroofd. Vandaar dit protest”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.