Kinderopvang en noodopvang vanaf 11 mei

Op dinsdag 21 april is door het kabinet het besluit genomen dat scholen en opvang hun werkzaamheden vanaf 11 mei mogen hervatten. Dit betekent dat scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang en de buitenschoolse opvang vanaf 11 mei weer open gaan.

De groepsgrootte in het basisonderwijs wordt gehalveerd. Kinderen gaan dus ongeveer 50% van de tijd naar school. Het uitgangspunt is dat kinderen hele dagen (per kind) naar school gaan. De dagen dat kinderen niet naar school gaan, worden gevuld met onderwijs op afstand. De invulling hiervan wordt bepaald door de school en de leraren.

Buitenschoolse opvang (BSO) volgt onderwijs

Op de dagen dat kinderen naar school gaan, kunnen zij gebruik maken van de buitenschoolse opvang wanneer er een contract is met de BSO. Dit kunnen andere dagen zijn dan in het contract is afgesproken (omdat schooldagen anders kunnen zijn). Het aantal dagen BSO wordt nooit meer dan het aantal contractdagen. Op de dagen dat kinderen niet naar school gaan, kunnen zij ook geen gebruik maken van de BSO.

Noodopvang na 11 mei 2020

Na 11 mei loopt de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen gewoon door. Scholen zijn gedurende schooltijd verantwoordelijk voor de opvang van kinderen van vier jaar en ouder die tot deze groepen behoren, voor de dagen dat zij niet school kunnen. Net zoals vóór de ingang van de maatregelen tegen corona, kunnen deze kinderen voor en na school bij de kinderopvang terecht. Gemeenten blijven verantwoordelijk voor het realiseren van noodopvang in avond, nacht en weekend.

Contact

Voor kinderopvang kunt u contact opnemen met de eigen school of kinderopvang. Is er sprake van nood of lukt het niet om via de reguliere wegen contact te krijgen, dan kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de noodopvang in Oosterhout: 06 – 422 200 45.

Weekendopvang

Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende het weekend, zijn de opvanglocaties De Vlinder en De Kinderopvang opengesteld:

  • De Vlinder, Kruidenlaan 30 Oosterhout
  • De Kinderopvang, Van Duivenvoordestraat 5A Oosterhout

Nachtopvang
Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende de nacht, is de opvanglocatie De Vlinder beschikbaar gesteld.

Let op

Bij het organiseren van de kinder- en noodopvang wordt aangesloten bij de adviezen van het RIVM. Wanneer uw kind of één van de gezinsleden (milde) verkoudheidsklachten of koorts heeft, is opvang niet mogelijk. 

Vragen?

Wilt u weten of het beroep van u en/of uw partner tot een cruciaal beroep behoort en of u recht hebt op noodopvang, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 0162. Op de website van de rijksoverheid vindt u de lijst met cruciale beroepen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.