Zonnige start Eastwood-Soccer-Academy!

Afgelopen zaterdag (16 mei) was het zover: om 09.30 uur vond hét startsein plaats van de ‘Eastwood Soccer Academy’ op sportpark ‘De Contreie’trotse thuishaven van voetbalvereniging Oosterhout! Daarmee beschikt VV Oosterhout als eerste vereniging in de gemeente Oosterhout over een eigen in-house voetbalschool. Het is een initiatief om de ambitieuze jeugdspelers nog meer uit te dagen en om de voetbaltalenten binnen VV Oosterhout maximaal te laten ontplooienDe academie staat onder leiding van Jorco de Kok. Jorco heeft de jeugdopleiding van PSV Eindhoven doorlopen, is uitgekomen voor PSV-2 en heeft daarna nog diverse jaren op topamateurniveau gespeeld. Wekelijks is Jorco actief als voetbaltrainer.

Bijna 25 jeugdspelers in de leeftijdscategorie 5 tot en met 12 jaar stonden zaterdag op het prachtige hoofdveld van VV Oosterhout. De hoedjes, pionnen en ballen lagen al in duidelijke structuren klaar voor hen op het zonovergoten veld. Na een welkomstwoord door het hoofd van de voetbalschoolwerd de warming-up opgestart. De trainingen stonden onder leiding van gediplomeerde voetbaltrainers. Zo werden de jongens en meisjes naast Jorco getraind door Richard van Gils (hoofdtrainer Zondag-1) en Daan Poelmans (speler Zondag-1). Wat een plezier en enthousiasme straalde er van het veld af! Helaas mochten de ouders het sportpark niet betreden vanwege de strenge Corona-maatregelen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

VV Oosterhout groeit en bloeit! Dat voel je, dat zie je, dat ervaar je, als sporter, supporter en sponsor. Op voetbaltechnisch gebied is VV Oosterhout ‘the place to be’ als het gaat om met plezier voetballen op hoog niveau. Sinds februari vorig jaar beschikt VV Oosterhout, als één van de weinige voetbalverenigingen in de Amerstreek, over een eigen keepersopleiding. Maar de club ontwikkelt zich dus verder en bezit sinds afgelopen zaterdag ook over een eigen talentenschool. Deze ontwikkelingen passen geheel binnen het voetbaltechnisch beleidsplan ‘Met plezier presteren 2020-2024’, waaraan VV Oosterhout sinds vorig jaar met veel energie en succes uitvoering geeft.

Bij de ‘Eastwood Soccer Academy’ zijn de voetbaltrainingen ingedeeld in blokken. Elk trainingsblok bevat vijf trainingen waarbij de verschillende aspecten van het voetbal centraal staan, zoals balbehandeling, balcontrole, passen en traptechnieken. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt hen extra voetbalontwikkeling geboden. Wil jij ook graag extra trainen bij de ‘Eastwood Soccer Academy’? Meld je dan snel aan via jeugd@vvoosterhout.nl. Bij VV Oosterhout ben je aan het juiste adres om je talenten verder te ontplooien. VV Oosterhout gaat een mooie toekomst tegemoet!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.