Peter de Laat gaat zelfstandig verder als Lijst Peter de Laat

“Peter de Laat verlaat de fractie van Gemeentebelangen”, zo luidde de kop boven het persbericht van de politieke groepering Gemeentebelangen van maandagavond 25 mei.
Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen hebben in een gecombineerde vergadering de samenwerking met het fractielid Peter de Laat beëindigd. De breuk wordt veroorzaakt door een aanhoudend verschil van inzicht in de wijze waarop het raadlidmaatschap wordt ingevuld. Als raadslid moet je sneller reageren op dingen die spelen bij de bevolking daarvoor ben je ook gekozen aldus Peter de Laat. Met name het wat sneller reageren op de actualiteit en daarop actie ondernemen is een van de struikelblokken tussen Peter en een gedeelte van de rest van de fractie van Gemeentebelangen. Dit verschil van inzicht resulteerde de afgelopen periode regelmatig in discussies en wederzijdse onvrede die de wijze van samenwerking in de fractie negatief beïnvloedde. Inhoudelijk wil Gemeentebelangen nergens op in gaan aldus fractievoorzitter Walther Hoosemans.
Peter ziet het als zijn plicht om er als gekozen raadslid “te zijn” voor de burgers. Gemeentebelangen heeft niet voor niets de slogan “Trek maar aan de bel”. Deze slogan blijft voor mij gewoon gelden, het is ook de taak van een raadslid om klaar te staan voor de mensen, we leven in een digitale wereld waarin alles wat sneller gaat dus zal je je werkwijze daar op aan moeten aanpassen, aldus Peter de Laat. Voorlopig gaat Peter de Laat door als Lijst Peter de Laat en tijdens het zomerreces gaat hij kijken hoe hij verder gaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.