Beste Oosterhouters, geven is leuker dan krijgen

Wekelijks leest u hier wat mij en Oosterhout bezighoudt. U geeft mij complimenten over de brieven die ik aan u schrijf. U neemt de tijd en moeite om op Facebook een duimpje of hartje te klikken of een aardig woordje achter te laten. Op straat houdt u me aan om te laten weten dat u de brieven ervaart als een hart onder de riem, of gewoon als fijn bericht om te lezen in roerige tijden. Net als ieder mens vind ik het leuk om complimenten te krijgen, maar ik vind het vooral goed van u dat u de tijd neemt om aardige dingen te zeggen tegen anderen. Want als u dat voor mij doet, doet u dat vast en zeker ook voor anderen.

Ik vind het zelf altijd makkelijker om complimenten te geven dan te krijgen. In deze periode is dat voor mij nog makkelijker geworden, want u doet het met zijn allen écht goed. Normaal gesproken staat de lente bol van de bijzondere dagen met mooie ontmoetingen. Helaas gaan die niet door in de vorm waarin we dat gewend zijn. In plaats van de grenzen op te zoeken of te mopperen, maakt u er gewoon het beste van.
Vanuit Den Hout kreeg ik op Hemelvaartsdag appjes van inwoners die met het gezin een rondje gingen rennen in plaats van het normale Dauwrennen. En een berichtje van een bbq in de tuin in plaats samen bier drinken op de jaarmarkt. Ook onze inwoners die het Suikerfeest vieren, hebben alternatieven gevonden. Na deze periode van vasten en bezinning hoort normaal een groots feest waar veel mensen samenkomen. Als alternatief hebben velen de zoetigheid rondgebracht naar elkaar. Delen op afstand.

Als ik dan toch bezig ben met het uitdelen van complimenten; ik vind het fijn om te zien dat onze BOA’s en CoAct-teams het goed doen. Ze gaan met iedereen in gesprek. En u, Oosterhouters, gaat het gesprek aan, stelt vragen, accepteert advies en aanwijzingen, geeft tips. Onze medewerkers worden gevraagd om als specialisten mee te denken over het doorvoeren van de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld door de horeca om mee te denken over de proefopstelling van de terrassen op de Markt. Een compliment voor alle partijen, want in Oosterhout zijn we écht met elkaar in gesprek. En dat blijven we doen. Want deze stap in de versoepeling van de coronamaatregelen vraagt van iedereen vertrouwen en ruimte. Het zal niet in één keer goed staan of gaan. Vertrouwen groeit alleen als we op een positieve manier tips en adviezen met elkaar blijven delen. Zo krijgen we meer voor elkaar.

Over tips gesproken; vorige week gaven enkele inwoners aan, dat ze graag iets zouden lezen over kwetsbare kinderen en (verstandelijk) gehandicapten. U mist de aandacht voor deze inwoners die in deze tijd extra tegen beperkingen oplopen. Dank u wel voor deze aanwijzing. Ik ga ermee aan de slag. Heeft u een verhaal of ervaringen die u met mij wil delen? Belt u mij vooral op. Ik luister graag naar uw verhaal. U kunt rekenen op mijn warme belangstelling.

Blijft u vooral complimenten uitdelen aan elkaar. Gebruik bijvoorbeeld de ansichtkaarten uit onze campagne MOOI, FIJN en TOP. Daar fleurt een mens van op.

Oosterhout, meer voor elkaar.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.