2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek verplaatst naar de zomer van 2021Vandaag maakt het bestuur van de Stichting Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout bekend dat de tweede editie van de biënnale dit jaar geen doorgang vindt en wordt verplaatst naar volgend jaar zomer. De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, met als thema ‘Hoop’, stond aanvankelijk gepland voor dit najaar en vindt nu plaats van
10 juli 2021 tot en met 15 augustus 2021.
Voorzitter Cock Gorisse licht de beslissing toe: ‘Deze beslissing, hoe ingrijpend ook, is onvermijdelijk gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De noodgedwongen verplaatsing van de biënnale treft alle betrokkenen hard. Er is tot nu toe veel goed voorwerk verricht. We zijn de kloostergemeenschappen van de drie kloosters zeer erkentelijk dat ze zo geweldig hebben meegedacht om de biënnale in de zomer van 2021 te kunnen laten plaatsvinden. Ook danken we onze curatoren en alle deelnemende kunstenaars, die onverminderd enthousiast hun bijdragen willen leveren. Daarnaast bedanken we onze subsidiënten en sponsoren, die zich ervoor hebben ingezet om de biënnale toch te kunnen laten doorgaan. De stichting voelt een grote verantwoordelijkheid voor de vele partijen waarmee ze samenwerkt en heeft de afgelopen periode zorgvuldig en intensief met hen overlegd. We zijn daarom – geheel in de geest van ons thema Hoop – hoopvol gestemd en richten ons energiek op de
De kloosters: Onze Lieve Vrouwe Abdij, Sint-Catharinadal en Sint-Paulusabdij

zomer van volgend jaar. We verheugen ons op een prachtige biënnale, waar onze duizenden bezoekers ongetwijfeld op een veilige manier van zullen genieten.’
Artistieke invulling
De curatoren van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans, verzorgen de artistieke invulling van deze editie van de biënnale. Ze hebben twintig nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars geselecteerd, onder wie Maria Roosen, Bill Viola, Marc Mulders, Meschac Gaba, Guido Geelen, Tom Claassen, Anish Kapoor, Juliette Minchin en Robert Zandvliet. De meesten van hen maken speciaal voor deze editie nieuw werk. Alle kunstwerken worden op verrassende en inspirerende locaties getoond, zowel binnen als buiten de drie kloosters.
De organisatie van de biënnale biedt een uitgebreid scholen- en publieksprogramma aan.
De Heilige Driehoek
Het gebied De Heilige Driehoek in Oosterhout – ruim 100 hectare groot – dankt zijn naam aan drie monumentale kloostercomplexen die zijn omgeven door ruime tuinen, met eromheen prachtige landerijen. Muren bakenen het gebied af en zorgen voor een aangename stilte, waarbinnen de kloosters kunnen functioneren. De Heilige Driehoek in Oosterhout is de enige locatie in Nederland met een combinatie van drie actieve kloosters. Het is een uniek kloostergebied, dat dient als inspiratiebron voor hedendaagse kunst.
Meer informatie: www.kunstindeheiligedriehoek.nl.
Met dank aan: De drie kloostergemeenschappen, Gemeente Oosterhout, Toeristisch Fonds Gemeente Oosterhout, Brabant C, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuur Fonds – Wessel Zwartsenberg Fonds, De Mastboom Brosens Stichting, Stichting Maria Elisa, Smurfit Kappa Vandra bv

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.