Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Op vakantie in eigen land? Dat kan. Voor wie toch buiten Nederland gaat: ga dan wijs op reis. Bereid je goed voor en informeer jezelf.

Voor iedereen geldt tijdens de zomervakantie:

  • Volg de basisregels, vermijd drukte.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je testen, houd afstand en was vaak je handen.
  • Het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen dus loop, fiets of neem de auto.
  • Niet gebonden aan de schoolvakantie? Ga buiten het vakantieseizoen als dat kan.

Naar het buitenland

Ga je vanaf 15 juni op vakantie naar een ander land? Dan moet je je goed voorbereiden. Ga alleen naar landen met een geel reisadvies. Reizen naar deze landen is verantwoord, maar let wel extra op. Ken de regels in het land van bestemming, sluit een goede reisverzekering af en zorg dat je ook tijdens je vakantie steeds op de hoogte blijft. Bijvoorbeeld via de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Want het reisadvies kan ook tijdens je verblijf veranderen.

Geldige reisdocumenten

Ga je op vakantie en is je paspoort of identiteitskaart bijna verlopen? Dan kan je alleen op afspraak naar het stadhuis komen om je documenten te verlengen. Je kan een afspraak maken via telefoonnummer 14 0162 of via onze website https://oosterhout.nl/metamenu/contact/op-afspraak/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.