Denktank Buurtgestuurd Bezorgd

De denktank Buurtgestuurd Werken is een aantal maatschappelijk betrokken bewoners en professionals die hun kennis en kunde willen inzetten voor een betere samenwerking tussen de gemeente en de bewoners van buurten, wijken en dorpen in Oosterhout.

De leden van deze denktank hebben het College van B&W en de gemeenteraad een brief gestuurd over de trage voortgang in het Buurtgestuurd werken in Oosterhout.

Ze beklagen zich dat ze totaal geen voortgang merken op het gebied van Buurtgestuurd Werken. Sterker nog. Het lijkt wel alsof er ontwikkelingen in de verkeerde richting zijn. Om die reden is Bert Segeren, voorzitter van de bewonersorganisatie Slotjes-Oost, teleurgesteld opgestapt als deelnemer aan de Denktank.

Er zijn bij veel bewoners die hebben deelgenomen aan het Symposium ‘Buurtgestuurd Werken in Oosterhout’ verwachtingen gewekt door de positieve uitlatingen van leden van het College. Op dit succesvolle symposium, en ook later tijdens de informatieavond voor de raad, hebben zij als speerpunten het volgende naar voren gebracht:

  • Start met (2) enkele pilots bijvoorbeeld in het kwetsbare gebied Oosterheide Oost en het initiatiefrijke gebied Dorst.
  • Zorg voor een ruime mate van onafhankelijke bewonersondersteuning met vertrouwen van de Bewonersorganisaties (met een budget voor onafhankelijke bewoners- ondersteuning
  • Stel ervaren ambtenaren aan met senioriteit, doorzettingsmacht en gevoel voor wat er bij de inwoners leeft als wijkmakelaar.

Op alle drie deze gebieden ziet de denktank met teleurstelling dat er niet wordt bewogen in de  gewenste richting. Pilots zijn niet gestart en het is de vraag of die er gaan komen in de door de denktank aanbevolen gebieden.

De leden van de denktank hopen dat het College van B&W op korte termijn en vóór de behandeling in de gemeenteraad, berichten kan afgeven die maken dat de lichten weer op groen springen.

De leden hopen dat het college hun advies ter harte zal nemen en hopen derhalve op een positief bericht van het college.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.