Eerste fase van de Corona Impact Analyse is afgerond

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de uitkomsten van de Corona Impact Analyse gepresenteerd. De analyse geeft een beeld van de effecten van de coronacrisis op de Oosterhoutse samenleving. De analyse is tot stand gekomen door het voeren van gesprekken met externe deskundigen, ondernemers, verenigingen en organisaties.

Aan de hand van uitkomsten van de analyse heeft het college een prioriteitenlijst samengesteld. Verduurzaming en versnelling van de woningbouwproductie en extra aandacht voor de positie van jongeren en jongvolwassenen zijn enkele prioriteiten. Het aantrekken en ‘vasthouden’ van jongeren en jonge gezinnen is o.a. een reden voor het versnellen van de woningbouw.

Uit de analyse is gebleken dat vooral jongeren en jongvolwassenen door de coronacrisis in de knel zijn gekomen. In de tweede fase zal daarom extra aandacht aan jongeren worden besteed en wil men vooral praten met jongeren in plaats van over jongeren.

Positief is de kracht van de Oosterhouters: het aanbod van hulp oversteeg de vraag naar hulp en er ontstonden mooie initiatieven en samenwerkingsverbanden. Door de coronacrisis is wandelen en fietsen in de natuur enorm in populariteit gegroeid en daar moet bij het (her)inrichten van de vrije ruimte zoals parken, rekening mee worden gehouden.

De uitkomsten van de analyse worden begin juli met de gemeenteraad besproken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.