TSC trots op haar jeugdopleiding

Maar liefst 9 spelers uit eigen jeugd stromen door naar de selectie.

Sinds jaar en dag staat de jeugdopleiding bij TSC hoog in het vaandel.  Bij een club met bijna 1200 leden zou het ook heel jammer zijn  als er niet het optimale uit de eigen jeugd gehaald zou worden.  Nu kan je dat snel roepen maar je zal toch ook de juiste mensen op de juiste plaats moeten hebben . Wel , TSC heeft een aantal jaren geleden al een beroep kunnen doen op Rob Sestig , de nog niet zal lang geleden zo succesvolle trainer bij TSC 1 . De voetbalwereld is hem met de paplepel ingegeven van huis uit. Zij opa  Jan Sestig was destijds een van de meest talentvolle spelers bij TSC. Ook de vader van Rob , Gerard speelde destijds in TSC 1. Dus Rob heeft het inzicht niet van vreemden. Deze Rob Sestig stond met een aantal mensen  ook aan de basis van de jeugdopleiding binnen TSC .  Sinds een paar jaar is dat zowel binnen als buiten Oosterhout gaan opvallen. Inmiddels  heeft de KNVB een prachtige lijst samengesteld . Wat blijkt, onze club , ons TSC uit het nietige Oosterhout  staat al enkele jaren zomaar in de top 60 met haar jeugd , waar toch maar liefst 2500 verenigingen uit het hele land aan meedoen.  Eens temeer blijkt dus dat TSC  met haar jeugdopleiding  ook ver buiten de stadsgrenzen een opvallende verschijning is geworden. Alle selectie jeugdteams spelen inmiddels op landelijk niveau. Geen wonder dat er bij een internationaal jeugdtoernooi  zowel uit binnen – als buitenland belangstelling is om bij TSC te komen spelen.  Ook de scouts van diverse profclubs hebben de Warandelaan weten te vinden en staan haast wekelijks langs de zijlijn te speuren naar nieuwe talenten.  Ook voor het nieuwe seizoen wordt het weer oogsten binnen TSC . Maar liefst 9 jonge talenten kloppen aan de deur. Ze zijn afkomstig uit de JO19 -1 en JO19 – 2 . De nieuwe trainers Ad Looymans van TSC 1 en Coen de Vos van TSC 2 waren vorig seizoen nog de jeugdtrainers bij de JO19.  Zij kunnen nu dus mooi een 9 tal spelers meenemen naar hun selecties die ze door en door kennen.  Op de bijgeplaatste foto staan beide heren dan ook vol trots aan de zijde van die talentvolle groep. De groep die echter niet geheel compleet is op de foto omdat er altijd wel iemand ook nog moet werken. Geen probleem ook die komt absoluut nog een keer in beeld. De jonge groep traint op dit moment keihard om zich nog meer dan ooit te bewijzen en zich, als het enigszins kan in het hoogste team te spelen.  Helaas zijn er natuurlijk ook weer jongens vertrokken naar andere clubs zowel binnen als buiten Oosterhout. De diverse clubs uit de buurt weten dat er spelers die net buiten de boot dreigen te vallen gevoelig zijn voor een overstap. Gelukkig keren de meeste  van hun in de loop van de tijd toch weer terug naar het oude nest.  Die weg gaan wensen we veel succes  die komen zijn van harte welkom.  Hoe dan ook , bij TSC heeft de jeugd absoluut toekomst  en veel mogelijkheden.  HJ.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.