Het MEK gaat weer open


Door de coronacrisis zijn ze noodgedwongen wekenlang gesloten geweest en hebben zij en de dieren de vele bezoekers gemist. Vanaf 1 juli zijn ze weer een deel van de dag open.
Doordat ze veiligheid voor vrijwilligers, medewerkers en bezoekers hoog in het vaandel hebben staan, hebben ze de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Dit betekent dat een bezoek aan het MEK er anders uit gaat zien dan iedereen gewend is.
De toegang is en blijft gratis, maar bezoekers moeten wel vooraf een tijdsblok reserveren. Dit om te voorkomen dat het te druk wordt op het terrein en we mensen bij de deur moeten teleurstellen.
Ook gaat men werken met tijdsblokken, waarbinnen bezoekers welkom zijn op het terrein. Ze zijn voorlopig geopend op dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 14.15 uur en van 14.30 tot 15.45 uur.
Op het terrein is een vaste looproute met éénrichtingsverkeer. Voorlopig zijn er twee weides geopend voor bezoekers. Het doolhof en het blote-voetenpad zijn echter wel gesloten. Het horeca-uitgiftepunt is wel geopend en ze hebben een extra terras gecreëerd op het terrein, zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kan zitten.
Uiteraard hanteren zij de RIVM-richtlijnen en dat betekent dat iedereen bij binnenkomst zijn of haar handen moet desinfecteren. Bij klachten, zoals koorts, hoesten, verkoudheid vragen zij bezoekers om thuis te blijven. We houden 1,5 meter afstand. De toiletten worden extra vaak gereinigd. Ook bij het horeca-uitgiftepunt heeft men beschermende maatregelen genomen en vragen we bezoekers om zoveel mogelijk per pin te betalen.
Vanaf zaterdag 27 juni is het reserveringssysteem te gebruiken via de website: www.mek-oosterhout.nl. Op de website staat dan ook alle informatie over ons coronaprotocol. De informatie zal ook via de Facebookpagina van het MEK te vinden zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.