Oosterhoutse Zomerkaravaan in de zomervakantie

Activiteiten voor kinderen en jongeren 

Tijdens de zomervakantie wordt dit jaar weer de Zomerkaravaan georganiseerd. In de vakantieweken vinden er overal in de gemeente activiteiten plaats voor de jeugd, waaraan zij gratis deel kunnen nemen. Wethouder Willemsen: “Ik ben er trots op dat we ook in deze tijd een geweldig programma hebben kunnen samenstellen. Een programma met meer dan 100 activiteiten voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren. Dankzij de medewerking van allerlei Oosterhoutse verenigingen en organisaties en betrokken vrijwilligers kunnen ook de thuisblijvers en degenen die zich geen lange vakantie kunnen veroorloven, in de zomervakantie toch lekker spelen en sporten”. De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout, JONG en MOOVE. 

Aanbod voor een brede doelgroep 

Dit jaar zijn er meer dan 100 gratis activiteiten, voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren. Kinderen kunnen tijdens de Zomerkaravaan allerlei creatieve workshops volgen: sieraden maken, vliegers pimpen en een DJ workshop bijvoorbeeld. Voor de sportievelingen is er ook genoeg te beleven: snorkelen, aquasporten, klimfun, boogschieten, hoolahoopen en nog veel meer. De allerkleinsten kunnen lezen met Rupsje Nooitgenoeg, koekjes bakken en meedoen met bal- en waterspelletjes. Op www.inoosterhout.nl is het complete aanbod terug te vinden. 

Betrokken organisaties
Dit jaar doen er meer dan 20 organisaties mee. Wethouder Willemsen: “De Zomerkaravaan brengt leven in de stad, maar het is ook een belangrijk sociaal bindmiddel, want we doen dit samen. Samen met verenigingen, organisaties en inwoners. Door samen te werken en samen op te trekken, geef je meer bekendheid aan verschillende activiteiten en organisaties in Oosterhout. Er ontstaan nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Het is mooi om te zien dat er juist in deze tijd zoveel aanbieders en zoveel vrijwilligers zijn opgestaan om voor de jeugd een leuke zomer te organiseren. Oosterhout, meer voor elkaar”.

De sportcoaches deelden vorige week de flyers met het aanbod uit op de basisscholen. Let op: inschrijven is verplicht en kan via de website www.inoosterhout.nl. Check per activiteit met welke regels en richtlijnen u rekening moet houden, zo kunnen ouders of begeleiders niet bij alle activiteiten aanwezig zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.